hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel

700 MB-os DVDrip DivX-be, XviD-be

700 MB-os DVDrip DivX-be, XviD-be
Sokan megkerestek már azzal a problémával, hogy hogyan is lehet olyan tökéletes minőségű mpeg4-es DVDrip-et csinálni egy DVD filmből, amely ráfér kereken egy, vagy két CD-re (Tehát 700 MB vagy 1400, 2x700 MB), úgy ahogy a torrent oldalakon is szuper minőségben fent vannak. Ez a cikk nem arról szól, hogy megmagyarázzam, a DivX nem teljesen DVD minőség, veszteség mindig fellép. 2010 áprilisa van, mindenki tisztában van van vele, hogy micsoda is tulajdonképpen a DivX film, így az csinálja meg a leírtakat, aki ténylegesen célnak megfelelően akar DVD-t rippelni mpeg4-be.

Sokan elkezdenek kísérletezgetni ismeretlenebbnél ismeretlenebb programokkal. Egyikkel az a baj, hogy széthúzza a képet, a másikkal az, hogy pixelesíti a mozgásokat. A lényeg, hogy nem sok használható van a netes forgalomban. Amivel a leginkább meg vagyok elégedve (és a netes DVDrip készítő társadalom is 90%-ban ezt használja) az a Fair Use Wizzard 2. nevezetű néhány MB-os programocska, mely ingyenesen elérhető (barátunk a Google :).

DVD lemezről, illetve ISO fájlból egyaránt készíthetünk mpeg4-es videót. A program annyira felhasználóbarát, hogy tulajdonképpen semmire sem kell figyelnünk, semmit sem kell kiszámolnunk, minden automatikus :). Továbblépések után megkérdezi a menü, hogy feliratot szeretnénk-e ráégetni a filmre, vagy külön SubRip fájt készítsen belőle. Automatikusan croppolja le szuperszélesvásznú filmeknél a képarányt (1: 2.39), továbbá azt is automatikus "javasolja" a menü, hogy össze kell fűzni az interlace-es képsorokat, avagy progresszív filmmel állunk szemben.

A jó minőségű Mpeg4 készítés titka a Two Pass encoding, vagyis a program megvizsgálja egy bő fél óra alatt, hogy hol vannak a filmünk alatt nagy mozgások, suhanások, ahova magasabb bitráta kell az elpixelesedés elkerülése végett, után második menetben lerippeli a filmet arra a méretre amelyet beállítuttunk neki (pl 700 MB, de filmhossztól változhat). Igaz ez már a BluRay kora, divatba jött a h.264-es kodek a HD számára, ám ez a program a DVD rippelésről szól, ezért én az XviD-et ajánlom leginkább. 1 óra 40 perces filmhosszig 700Mb-ot, afölött 1400 Mb-ot ajánlok, de ki-ki látja, hogy mely beállítás a legmegfelelőbb számára. A videó méretének beállításánál ne feledjük, hogy mind a magasságnak, mind a szélességnek oszthatónak kell lennie 4-gyel, pl így: 624x352, 640x272. A program a legkedvezőbb lehetőségeket felkínálja nekünk automatikusan, ezért semmi számolnivalónk nem marad, csaupán ki kell választanunk a legkedvezőbb képarányt, amelyben leendó DivX filmünket látni szeretnénk.

Hogyha valaki teljesen laikus filmnéző-letöltő volt ezidáig, és a többi beállítással sincs tisztában, akkor azt ajánlom, hogy egy GSpottal, vagy a K-lite kodek pack "Codec MediaInfo" tools-ával nézze meg más DVDrippek beállításait, paramétereit. Mivel legalább a 90%-a a rippeknek FairUse Wizzard 2-vel készül, ezért sok beállítást "el lehet lesni", amivel mi is tökéletes minőségű DVDrippet tudunk gyártani.

Íme egy tutorial, a vizuális típusoknak:

How to make DVDrip

A program magyar nyelvű menüvel is elérhető különböző guru oldalakon! Tehát akkor jó DVDrip készítést mindenkinek! Bármi további kérdés lemerülne:

jurkovics.milan@gmail.com

üdv:
Milán

A cikk a szerző ajánlásával. A cikk eredetije itt található.
vissza  


HozzászólásokMit szólsz hozzá? Kiegészítenéd valamivel? Gondolatod támadt?

Hiba, elírás esetén inkább üzenj a szerkesztőségnek.

Ha bejelentkezel, te is hozzászólhatsz!


122. Sinus Cosinus hozzáfűzése 2010-05-23 14:39:51


Királyság!
régi fájl


121. Halivud Estevez hozzáfűzése 2010-04-10 13:14:37


Milán a legjobb!
régi fájl


120. quartz hozzáfűzése 2010-04-09 15:16:18


Szupe! Nagy vagy! Köszi a leírást!
régi fájl


******

Hozzászólások

# További témák

Egyéb megjegyzésekhirdetés

Hirdetések

# További hirdetések
# Add fel most a hirdetésedetSDP-SME


PannonScript