hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel

Csomagolj Okosan...

Csomagolj Okosan...
Avagy borító teszi a filmet...?
Minap, éppen teendőimet intéztem a stúdióban,amikor egy zöldruhás emberke jelent meg mögöttem. Sokan még mielőtt valami exrta - terresztikusra asszociálnának, megnyugtatásul elárulom: az uniformison a Magyar Posta felirat díszelgett. ;) (Lám-lám néha gyorsak is tudnak lenni...)

Utolsó TúszNa szóval, a formális dolgok végeztével, alig vártam már, hogy hazaérve jobban is szemügyre vegyem a titkot rejtő küldeményt.

Bár halvány sejtésem volt azért, hiszen a feladó mezőben az SME (Salgótarjáni Mozgókép Egyesület, a gyengébbek kedvéért) pecsétje díszelgett. Otthon, mint őrült ki letépte láncát, vágtam fel a kincses zacskót... ;) És jött a meglepetés: Ismertem a filmet, hiszen még ropogósan friss volt, amikor központok tucatján, kábelek százain áttörve gépem merevlemezén landolt. Most már nevezzük nevén a gyereket: az UTOLSÓ TÚSZ volt az.

Meglepődtem, mert elnézve a "kűlcsínt" rádöbbentem: a külső megjelenés ma már döntő dolog lett a belső tartalommal szorosan összefonódva. Ezt a tendenciát már a Feelingflash: Kényszerpálya című filmjének DVD formátumú megjelenésekor is tapasztaltam. Jó érzés volt az SME alkotását tartalmazó tokot is a kezemben tartani. Úgy gondolom, a borítót sok - Magyarországon profinak mondott - produkció is megirigyelhetné. A front oldalon, nagyon tetszett a fotók retusálása, amelyek képi világukkal véleményem szerint jól illeszkednek a filmhez. Egy fordulatot véve, szó szerint a dolgok mögé kukkolhatunk a hátoldalon. Három werkfotót, jeleneteket a filmből - háttérinformációkkal fűszerezve és egy humoros hangvételű impressziumot böngészhetünk. Egyetlen negatívumként az apróbetűs részeknél alkalmazott betű-stílust említeném meg, ami Nekem egy kicsit nehezen olvashatónak tűnt. Hangsúlyozom, csak az apróbetűs részeknél. Addig-addig nézegettem, míg kedvem szottyant újra megnézni a múvit. Próbálván megteremteni a cinema illúziót, kirohantam a konyhába, beröffentettem a mikrót és már vidáman rotyogva fújódott is fel a Tescós popcorn zacskó. (Kellemetlen mellékhatásként pár óra múlva, Én rotyogtam a 2x2-es helységben...)

Kényelmesen elhelyezkedtem és ekkor jött a következő meglepi: a menü. A profi világból már megszokott lehetőségekkel találkoztam. (nyelvválasztás,werkfilm,stb.) Bónuszként felkerült a korongra a D.T.P: Krízis című filmje is. Hát igen. Azért teljesen más asztali lejátszóban "mozizni", mint a Pc-n. Számomra legalább is "gömbölyűbb", teljesebb élményt ad. Ha lúd, legyen kövér - gondoltam és bepattintottam a lejátszóba a Kényszerpályát is.

A "vetítés" végeztével az alváshoz készülődve öröm töltött el, hogy léteznek még emberek, akik az alkotás puszta élvezetéért, képekbe öntve próbálják tudatni a világgal mondanivalójukat. És ezek az emberek a barátaim.

Foxx,CP

A DVD megrendelhető a systron.film.hu-n! (katt ide!)vissza  


HozzászólásokMit szólsz hozzá? Kiegészítenéd valamivel? Gondolatod támadt?

Hiba, elírás esetén inkább üzenj a szerkesztőségnek.

Ha bejelentkezel, te is hozzászólhatsz!


******

Hozzászólások

# További témák

Egyéb megjegyzésekhirdetés

Hirdetések

# További hirdetések
# Add fel most a hirdetésedetSDP-SME


PannonScript