hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel

Fém hordtáska kamerához

Fém hordtáska kamerához
Könnyen, gyorsan, olcsón
Mindannyiunk egyik leféltettebb kincse a kamera. Legyen az bármilyen típusú, mégis, ha miénk és filmezünk, akkor számunkra eszmeileg felbecsülhetetlen értékű. Az alkotó eszközünk. Világos hát, hogy felmerül az igény dárgaszágunk? védelmére, melynek első védvonala a kameratáska. Naná, hogy a legjobbat akarjuk! Ám a legjobb a legdrágább. Akkor még is, mit tegyünk? JGJ klubtagunk ötletes, és költséghatékony megoldást talált!

Kezdjük akkor egy hatásos lehengerléssel! A nem reklámozott márkájú XL2-es kamera fém hordtáskája alig valamivel több, mint 100000, azaz százezer forint (Akciós ár!).
Többségünk számára ez egy komplett játékfilm majdnem teljes költségvetése. De ha még felülkerekedünk ezen sokkoló összehasonlításon, akkor is felmerül a kérdés ? még szerintem egy szakemberben is ? hogy mi a fészkes fene kerül százezer forintba egy kofferen.
Ezek után van, aki a nagyságrendel olcsóbb szövet táskák felé fordul, és van ? mint JGJ barátunk ? aki kijelenti, hogy márpedig ilyen táskája lesz. És ha le tudjuk vetkőzni a hiúságunkat és a trendiséget, akkor máris rájövünk, hogy ilyen táskát fillérekből össze lehet dobni. Ráadásul olyan lesz, amilyet mi szeretnénk, és még pontosan ugyan annyira is használható lesz... hanem jobban.
Lássuk hát, JGJ hogyan oldotta meg ezt a problémát!

JGJ: Ha jól emlékszem, a praktikerben vettem, alig négyezerért, és mondhatom: a gagyik közül ez a legjobb koffertípus. Nem szám-kombinációzáras (azok sz*rok), hanem csatos, kulcsos.
Vásárláskor csak egy kb. 4 mm-es gumiszerű belső falvédő van benne, a többi amit láttok, az már az én kb. 2-3 órás kreálmányom.Hozzávalók:
- 1 db 500 Ft-os napozó szivacs-matrac védőszövettel (azt hiszem ezt is a praktikerben vettem).
- Némi alumínium lemezdarabok, természetesen mérnöki pontossággal (he-he) méretre vágva, hajlítva.
- Pop-szegecsek (12-15 db) illetve fúrógép, szegecshúzó,
- Ragasztó. Ez lehet valami erős műanyagragasztó, de én speciál kétoldalas (duplex) ragasztóívet használtam.
- Tervrajz.
- És kitartás.

Nagyon fontos volt azt kitalálni, hogy egy lötyögős dobozban hol helyezkedjen el a kamera, és hogyan. Emellett azt is figyelembe kell venni, hogy ki milyen kiegészítőkkel kíván a későbbiekben dolgozni, és jó, ha kéznél van minden, amire szükség lehet. Minden nyilván nem fog beleférni ebbe a kofferbe, de a célom az volt, hogy minél kevesebb lomot kelljen az embernek cipelnie.
Ez a koffer menetkészen kb 6-7 kg. Mérete, pedig a kép szerint viszonyul egy 41-es papucshoz képest.
Nagyjából ennyi. Ha bárkinek felmerül további kérdése, jelezzen, és ha tudok, segítek.

Összesen ? ha a popszegecs húzót is meg kell venni ? nem több mint 7000 forint. Spórolt összeg 98000 forint. Elgondolkoztató, ugye?

Jó barkácsolást!vissza  


HozzászólásokMit szólsz hozzá? Kiegészítenéd valamivel? Gondolatod támadt?

Hiba, elírás esetén inkább üzenj a szerkesztőségnek.

Ha bejelentkezel, te is hozzászólhatsz!


******

Hozzászólások

# További témák

Egyéb megjegyzésekhirdetés

Hirdetések

# További hirdetések
# Add fel most a hirdetésedetSDP-SME


PannonScript