hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel

Az SDP kameradaru-szerűsége

Az SDP kameradaru-szerűsége
A home-made-sufnyi-tuning széria legújabb modellje - a steadycam után - egy nagyobb kameramozgató eszköz
Szintén az ár és hatékonyság arányai miatt lehet figyelemre méltó ez a szerkentyű. A hozzávaló anyagok nagyrésze fillérekért, némely alkotóeleme pedig tökingyen beszerezhető. Működtetése kényelmes, nem igényel izomerőt, precíziós illesztései révén mégis hihetetlen finom mozgásokra képes. A szerkezet összecsukható, autóban szállítható. Ebben az állapotban méretei: 3500 x 200 x 200mm. Tartozékok lehetnek: LCD monitor, kézisúlyzó tárcsái és egyéb luxuscikkek. :)

Az Utolsó Túsz forgatására készített kamera darut szeretném itt bemutatni. A fórumban már belinkeltem az oldalt, de meglehet, sokan lecsúsztak róla.
Úgy gondolom, a házilag összebarkácsolható eszközökhöz képest meglehetősen kényelmes és konfortos megoldásokkal büszkélkedhet a szerkezet. Kiemelném itt a rászerelhető LCD monitort, a 48 órás áramellátó "rendszert", melynek részletes leírása az "Akkumulátor problémák" cikkben megtalálható. Ezeket a kütyüket, a bevezetékelt elektromos hálózat tartja kapcsolatban. A kamera távirányítóval vezérelhető, az LCD-n pedig jól kontrolálható a felvevő eszköz állapota. (zoom, REC-Pause-Stop, stb.) Kényelmi szolgáltatásnak minősülhet a szerkezet kisúlyozott állapota, mely lehetővé teszi a teljesen sima, finom, de egyben roppant könnyű(!) mozgatást. Elég a szerkezet mozgását egy irányba elindítani, az egyensúly által a daru egyenletes, sima mozgást végez az első útjába kerülő akadályig. SDP Daru(A csapágyazott felfüggesztések miatt a mozgás akár hosszú percekig is eltarthat, mire önszántából megáll.) A szerkezet egyik létfontosságú része a 6 ponton csapágyazott "keret". Ez biztosítja, hogy a kamera előre-hátra "bólintása" mindíg egyenletesen, precízen történjen. A keret aluminiumból készült, súlya 3-4 kiló lehet, ehhez 12kg ellensúly használata szükséges, amely biztonságosan rögzíthető és cserélhető. A szerkentyű fordulását egy bicikliből kibuhergált és fejjel lefelé implantált, csapágyazott elülső villa és kormány-agy szolgáltatja, amely finom, rezgésmentes mozgást biztosít az elbűvölt felhasználónak. A lábazat összecsukható, zártszelványből készült, teherbírása 80kg. (!) A méretre kihúzható lábak, a göröngyös talajon is biztonságos, stabil állást biztosítanak. A szerkezet 3 méter hosszú és 4 méter magasra tud felkukkantani. Ha valaki acél-szerkezetes zártszelvényből építené a keretet, akkor magasabbra is tudna kukucskálni, de az drámai súlynövekedést és korrodációs kockázatokat vonna maga után. Ez a 4 méter is elég magas, ami a videón is jól látható, bár ott még nem volt full magasságon a szerkezet. Leleményesen széleslátószöggel növelhető a magasságérzet!
SDP Daru


A szerkezetről részletes ár- és "hozzávalók" lista, fotógaléria és egy rövidke demonstrációs videó is megnézegethető a Systron Digital Pictures oldalán.vissza  


HozzászólásokMit szólsz hozzá? Kiegészítenéd valamivel? Gondolatod támadt?

Hiba, elírás esetén inkább üzenj a szerkesztőségnek.

Ha bejelentkezel, te is hozzászólhatsz!


******

Hozzászólások

# További témák

Egyéb megjegyzésekhirdetés

Hirdetések

# További hirdetések
# Add fel most a hirdetésedetSDP-SME


PannonScript