hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel

Bluebox bemutatása

Bluebox bemutatása
Kékhátteres elmélet egy gyakorlati példán keresztül
Mi a bluebox? Nem kell New Yorkba menned, hogy a filmben New York legyen a háttered. Nem kell a valóságban autót vezetned, elég ha beülsz az autóba, rángatod a kormányt a nyil egyenes úton: az utat mögéd vetitik.

Elõször is egy nagy egyszinü felület szükséges. Ez lehet egy nagy vászon, vagy egy nagy falfelület. Ennek a szine lehetőleg kék, piros vagy zöld legyen. Mérete attól függ, hogy mit akarsz felvenni. Ha magadat akkor nagyot, ha makettet filmezel akkor ennek megfelelő méretü kisebb felület is elég.

Aztán ezt a felülete világitsd meg úgy, hogy minél egyenletesebb legyen a látható szin, ne legyenek árnyékok, gyürödés is minél kevesebb. Igy a végén egyszerübb lesz kiszürni ezt a hátteret.
Igen, ez a felület lesz a kiszürnivaló háttér. No és most akkor valamit tegyél a háttér elé. Magadat, vagy valami mást. (Én a plüssárkányomat használtam) Fontos, hogy ne legyen rajtad olyan szinü testrész, alkatrész vagy ruha, amilyen a háttered, még csak megközelitőleg se. Ok, rögzitsd kamerára a képet, mozogj, beszélj, digizd be. Meg van a kis filmecskéd az egyszinü háttérrel. Az anyag egyik fele megvan. (1)

Akkor most szerezz egy képet, ha nincs más a Windows wallpapered is megteszi, vagy itt egy kép New Yorkról. Film is jó. Az anyag másik fele is megvan. (2)Jöhet a szoftver:
Ulead Media Studio Video Editorát vedd elõ - a példa kedvéért most ezzel csináljuk, de más szoftver is tud ilyet.

Tedd a Va jelü sávra a hátteret, pl New Yorkot. Mutat

Tedd a V1 jelü sávra a filmedet.Mutat

Most jobb klikk a filmeden, és a menüpontok közül válaszd az "Overlay Options..." feliratút. Mutat Ekkor feljön egy ilyesmi dialógus: Mutat


Itt tedd meg a következo beállitásokat: baloldalt lent Type: Color Key.

Alatta a kis fehér kockára kattintva egy paletta jön elo ahol kiválszthatod az egyszinü háttered szinéhez leginkább hasonlitó szint. Itt adható meg a szoftvernek, hogy melyik szint szürje ki. (Én elég rosszul csináltam:sötétbarna háttér kiszürésekor a fekete árnyékok is kiszürödnek, igy csonkult a Sárgány.)


Középen fent az Overlay Preview részben a kis kék, monitort ábrázoló gombot kattintsd be, hogy jobban lásd a várható eredményt. Mutat

Alatta a Similarity tolókáját húzogasd addig amig az eredmény a legjobban hasonlit elvárásaidnak.

Innentol kezdve, ha mindent beállitottál egy OK gomb, és generálhatod a klippedet.

Tökéletes eredményt elsore ne várj, sokat kell kisérletezni. Kisérletezés közben beindul a fantáziád és innentol kezdve ég óvja Halivudot a filmjeidtöl, melyekkel elárasztod a mailboxomat :-)

Kérdés, hozzászólás, vélemény esetén e-mail: estevez@halivud.huvissza  


HozzászólásokMit szólsz hozzá? Kiegészítenéd valamivel? Gondolatod támadt?

Hiba, elírás esetén inkább üzenj a szerkesztőségnek.

Ha bejelentkezel, te is hozzászólhatsz!


******

Hozzászólások

# További témák

Egyéb megjegyzésekhirdetés

Hirdetések

# További hirdetések
# Add fel most a hirdetésedetSDP-SME


PannonScript