hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel

Igazi hamburger

Igazi hamburger
Super Size Feeling
Filmezés, különösen vágás közepette az ember hajlamos megfeledkezni az igen fontos táplálkozásról. Az ember reggel leül a gép elé, és este azon veszi észre magát, hogy egész nap csak ott gübbedt étlen szomjan. Ezt elkerülendő, tartsunk egy kis szünetet és táplálkozzunk például az alábbiak szerint!

Ha már ennyire körbejártuk a hambit, lássuk, miről is van szó!
Az elsö hamburgert állitólag amerikai farmerek készitették. Természetesen a szedvicsből ered. Avagy két kenyér közé valmi. ;o)

A mende-mondák szerint ez első hamburger egy szelet sült hús volt zöldségekkel köritve, cipóba ágyazva. Hát az szent, hogy laktató lehetett. Mivel a húst - föleg a marha húst - elég nehezen lehet emészteni, igy orvosi javaslatra megdarálták, és kialakult belőle a már ismert húspogácsa.

Hogy is készül egy igazi húspogácsa?
50dkg darált hús a kindulás. Persze marha, de jobb sertésből. Csirkemellből is szokták - de az száraz, és iztelen. A darálthúst meg kell sózni, borsozni izlés szerint. További fűszerekkel lehet tuningolni: szerecsen dió, kakukfü, majoranna, petrezsejem. Csak csipetnyit midegyikből. Jöhet a vöröshagyma krém... vagy nagyon apróravágott hagyma. Természetesen izlés szerint, ki hogy szereti.
Tegyünk bele egy tojást is kötöanyagnak (bár enélkül is összeáll, csak igy könnyebb), és jól gyurjuk össze. Jöhet az olaj, meg a serpenyö. Elöször formázzunk egy gombócot, majd lapitsuk szét egészen tenyérnyire. Legyen jó nagy, és vékony (lógjon le tenyérröl, és olyan 5mm vékony). Ugyanis a sütés közben összehúzódik, igy kisebb, és vastagabb lesz. De még is csak úgy dukál, ha a hús kilóg a puffancsból! :o) Közepes tüzön érdemes sütni. Meg lehetegy picit kapatni, nekem úgy jobban izlik.

A pufancsokat vágjuk ketté, és kicsit piritsuk meg a belsejét a serpenyőben a kisütött húsok zsírjában. Fincsi lesz! ;o)
Aztán jöhet a legó: Puffancs alja, rá friss ropogós saláta egészbe. Aztán jöhet a hús. Rá a sajtszelet, had olvadjon rá.
Aztán a paradicsom, és uborka karikák. Frissek legyenek ám! Majd a ropogós hagyma karikák... mert hagyma nélkül nincs hamburger!
Aztán jöhet a kechup, és a mustár izlés szerint, de ne tocsogjon tölle az egész. Én csak keveset rakok bele, érzeni kell a többi ízt is. Aztán jöhet a puffancs teteje.

Gyönyörködjünk pár percet a gasztronómiaia müremekünkbe. Le is lehet fényképezni... aztán HAMMM!


--== Dragon (Feelingflash) ==--vissza  


HozzászólásokMit szólsz hozzá? Kiegészítenéd valamivel? Gondolatod támadt?

Hiba, elírás esetén inkább üzenj a szerkesztőségnek.

Ha bejelentkezel, te is hozzászólhatsz!


******

Hozzászólások

# További témák

Egyéb megjegyzésekhirdetés

Hirdetések

# További hirdetések
# Add fel most a hirdetésedetSDP-SME


PannonScript