hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel

Trükkcsokor

Trükkcsokor
Tanácsok akciókhoz
Létezik egy kegyetlen jó, ám nagyon egyszerû megoldás, amitõl úgy tûnik, hogy iszonyatosat kapott az ipse: liszttel, vagy valami más anyaggal kell beszórni a ruhát és amikor megrugja valaki, a porlástól tényleg olyan lesz, hogy azt mondja a nézõ: azta de dúrva nagyot kapott. A Mátrix és a Jet Lee-s filmek tele voltak ilyen trükkökkel.


Van egy jó megoldás arra, hogy hátra repüljön a csávó, amikor irreáisan nagyon megütik, vagy egy sörétessel meglövik. A srác bújjon bele egy hegymászó öltözetbe, amire a tartókötelet hátul lehet rögzíteni. Erre rá kell húzni a ruhát (lehetõleg olcsó legyen, mert a hátánál ki kell vágni), rá kell akasztani a kötelet. Amikor megtörténik az erõ kifejtése, valami nagy húzóerõvel hátra kell rántani. Persze lehet másik kötelet is feltenni, ami arra szolgál, hogy ne csak hátra essen, hanem egy picit felfele is mozduljon. A felvételeknél érdemes vagy nagyon fekete, vagy pedig kék kötelet alkalmazni, ezt a vágásnál eltüntetni.

A jelenet nem veszélytelen! Ezt ha lehet, stúdióban vegye fel, aki próbálkozik, de semmiképpen sem a szabadban! A ruha és a talaj között kicsi legyen a súrlódás, a csupasz felületeket be kell olajozni (étolaj, vagy síkosító (vazelin :-D )), a sérülések miatt. A tárgyak, amikre ráesik, puha mûanyagokból készüljenek, laza illesztésekkel (kivéve a Jackass beütésûeknek), ha netalántán látványos érkezést akartok. Bár nem kell tárgy, nélküle is eléggé látványos. (Ez a Végképp eltörölni címû film werkjében volt.)

A lövöldözõs jeleneteknél a fegyverek élethûek legyenek, a torkolattüzek mindenképpen valamilyen 3D-s grafikai alkalmazással készüljenek! Mert ha forog közben a kamera, sokkal egyszerûbb ugyanazt betenni. Érdemes a golyók útját is megcsinálni, ami nem biztos, hogy fog látszani, de életszerûbb lesz. Az a ruha, amiben le lesz lõve a manus, olyan legyenm, amiért nem kár, ha kilyukad. E ruha alatt legyen egy fémlap, amire ráilleszthetõk a patronok. A fém rögzíti azokat, és meg is véd a sérülésektõl. A patron elektromosan irányítható legyen, tehát kell egy vezérlõ. Ezek olyanok legyenek, amikben ha összeillesztünk két kábelt, a patronok egybõl durranjanak. Ja, elõttük legyen egy vérszínû tasak. A srác úgy essen össze, hogy ne érdekelje, mi történik vele a talajon! Tehát ne úgy essen, hogy vigyáz magára a kezével! Az csúnya tud lenni. A holttestek alá vezessetek be egy csövet, amibõl lüktetve folyik ki a vérszínû festék (persze olyan helyen, ahol nem baj az ilyesmi, vagy pedig könnyen lemosható legyen). Fejlövéseknél nincs mese, számítógéppel kell megcsinálni. A felvétel végén, mikor jönnek a számítógépes utómunkák, az erõs vagy nagy golyók ugye átütnek az embereken. Na az húz maga után egy kis ideig egy kevés vért. Na azt megéri megcsinálni. A végeredmény gyomorforgató, vagy éppen csúcs lesz! (a Schindler listája werk)

A sebek! Na azt szinte mindenki elrontja. A Kiszállás címû (kedvenc) filmet hagy említsem, nem sértõ szándékkal! Rá van rakva egy kis piros anyag a srác arcára a film elején. A semmibõl nem jön vér! Rúzzsal, vagy valami sötétebb vestékkel húzzatok egy csíkot! Sokkal jobb lesz!

Jó forgatást mindenkinek! És sok sikert az említett trükkök alkalmazására!

Quantumvissza  


HozzászólásokMit szólsz hozzá? Kiegészítenéd valamivel? Gondolatod támadt?

Hiba, elírás esetén inkább üzenj a szerkesztőségnek.

Ha bejelentkezel, te is hozzászólhatsz!


******

Hozzászólások

# További témák

Egyéb megjegyzésekhirdetés

Hirdetések

# További hirdetések
# Add fel most a hirdetésedetSDP-SME


PannonScript