hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Rablás

Értékelj!Bejelentette: Tschoby

Rablás
Készítette:  r.: Győry Balázs, op.: Polgár Csaba (Tschoby), vágó.: Gotthárdi Balázs

Tartalom: Három férfi és egy nő kitervel egy 200 milliós rablást. A rablás nem a terv szerint alakul,és az osztozkodásnál derül ki, hogy a pénz nagy része hiányzik. Hová tűnhetett a pénz, mikor végig együtt voltak?!Van-e bizalom ott ahol erkölcs már nincsen?!

Igényes, profi kivitelezés.


Műfaj: Thriller | Hossz: 15 | Pontátlag: 9.45 | Ennyi értékelésből: 11


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


12961. Beast értékelése : 10 pont


Döbbenetesen profi alkotás, csak a legvégén hiányoltam valami erősebb csattanót. Tán azért, mert benne van a folytatás lehetősége.
   Hozzáfűzés
12728. csubakkamuki értékelése : 9 pont


Nagyon komoly. . nagyon jó a hely is. . , imádtam, hogy itt káromkodnak is. . Bár ha lehet akkor inkább csak nagol nyelvű dolgokat nézek! De nagyon jó!
   Hozzáfűzés
10585. Szergej értékelése : 10 pont


A nyitóképernyő már megis fogott szépen berendezett filmszerű helyszín, jó színészi munka, és jó szinkron, jó operatőri munka, még ez a vér meg minden olyan filmszerű volt, mint egy igazi film, 10 pont
   Hozzáfűzés
10484. vaghy értékelése : 9 pont


A story jó, nekem tetszett. A képbeállításokban és a vágásban egy pár helyen volt hiányérzetem. Vártam volna váltást, amikor nem jött, váltott amikor nem vártam. De amúgy betyár. Kilences.
   Hozzáfűzés


1 
10544. Crystalheart hozzáfűzése


Értem, ráadásul itt a világosítás nagyon fontos. Az erőltetett menethez képest tényleg jó lett.

(Nekem a mostani első lowbudget kisfilmem az időjárás miatt elhúzódott két napra, pedig csak 3 perces. Ugyan világosító nem kellett, ellenben a Nap megszivatott. )


10543. Tschoby hozzáfűzése


3 nap volt rá. 3x12 óra. És mivel fizetett világosítók voltak, stb, nem lehetett túlórázni. Pedig kellett volna néha egy 2 túlóra mondjuk. . .


10541. Crystalheart hozzáfűzése


Mennyi volt rá? Érdekel, egy ilyen vizsgafilmre mennyit gondolnak.


10540. Tschoby hozzáfűzése


Az a halálom. . . de itt nagyon meg volt kötve a kezünk idő terén. . .


10536. Crystalheart hozzáfűzése


Ugye, milyen bosszantó, mikor az idő korlátozza a kreativitást?


10535. Tschoby hozzáfűzése


Miylen jellegű hiányod volt képbeállításoknál? (nekem is van, csak kiváncsi vagyok, más miket hiányol. . . én tudom, nekem mik hiányoznak, csak nem volt idő felvenni őket )


1 


10364. Crystalheart értékelése : 8 pont


Valóban erős darab itt a mezőnyben. Technikailag már-már tökéletes a kategóriájában, ennek fokozása (pl. hollywoodban manapság) már néha túl művi. Ilyen technikával simán lehetne jó magyar bűnügyi sorozatot is csinálni.

A színészi játékban van egy egyértelmű rangsor. Frank viszi a prímet, utána Elvis, majd Phil, és végül Susanne. (Azaz természetesen a színészek. ) Mindenki hangjában véltem felfedezni néhol kizökkenéseket, de voltak egész profi mondatok is. A lányt leszámítva, neki valóban van még mit fejlődnie, legalább a többiek szintjére. Ám - sajnos - a nagyobb büdzséjű filmek esetében sem jobb a helyzet.

Nálam is a motozásnál derült ki, hogy ki a ludas. Ez egy fájó pont. Persze a való életben persze, hogy előfordul ilyen, hányszor láttuk, hogy a magát profinak képzelő bűnöző valami oltári bakit követ el, de dramaturgiai szempontból túl átlátszóvá teszi. Ugyanezt az elemet (kés) föl lehetett volna úgy is használni, hogy inkább a főnök bizalmát növelje: a rendes motozás is megmarad, de előre elmondja, hogy ott a kés.

Amiért nem kerültetek be a szemlére, az valószínűleg az eszmei mélységek hiányának eredménye. Ilyen téren semmi különös, mondhatni tisztes iparosmunka, de nem több. Hanem azt javaslom, a jövőben próbálkozzatok meg egy egyedibb filmötlettel.

Összefoglalva, talán mégis van értelme a Werknek, ez jó lett.
   Hozzáfűzés


1 
10386. Crystalheart hozzáfűzése


Így érthető a témaválasztás.

Akkor ha a hozzávetőleges költségeket nézem, 1, 5 millió 15 percre, úgy percenként 100000 Ft. Tehát ilyen minőségben egy 90 perces filmet cirka 9-10 milla lenne leforgatni. Persze ez nem ilyen egyszerű, van ami hosszabb időre sem kerül igazán többe, meg van, amire rá kell számolni (pl. plusz helyszínek, díszletek), csak a nagyságrend lényeges. Hiszen láttunk már 1-2 milliárdból alapos hazai elszúrást.

Amúgy az előző értékelésben elfelejtettem rátérni az operatőri munkára. Jók a beállítások, és a fényképező hátrányait is jól áthidaltátok, az aktív mozgásnál azonban néhol kicsit zavart a handycam-utánérzet, még ha ez is volt a koncepció. (Gyakran a feszültséget akarják vele fokozni, pedig esküszöm, a legtöbb feszültséget talán az olasz-amerikai westernek szögre állított amerikai és szuper plán beállításai váltották ki nálam. A handycam kissé idegen a szememtől. Ez egyéni vélemény ) De mondom, ettől függetlenül jó, egészen nyugati film-feeling kap el, ha látom.


10384. Estevez atya hozzáfűzése


Bevallom, nekem a Lopott halál is eszembe jutott róla, persze 1000 más filmben is lehet még szajrén veszekedés, bizalmatlankodás, ki-kivel szövetkezett valójában típusú helyzet.


10373. Tschoby hozzáfűzése


Nos, igazad van abban, h nem több, mint tisztes iparosmunka. Ez főként annak köszönhető, hogy Werkes vizsgafilm, ahol elég konkrétan meg volt kötve a kezük a rendezőknek, hogy mit forgassanak (Konkrétan eéőre meghatározott szituációt kellett cselekménnyel megtölteni. ) Innen ered a Kutyaszorítóban utánérzet.
Budget: nos, konkrét adatokat nem tudok, mert az Im Film támogatásával készült a film, és hogy ebből mennyi lett konkrétan kifizetve, és mennyi volt bartel, azt nem tudom, de ha mindent pénzre fordítunk, akkor kb 1, 5 millió Ft. (Ebben benne van a technika bérlés, kameratechnikus, világosítócsapat /Sparks/, építészet, pirotechnika, hangmérnök, smink-maszk, és még sok-sok minden)
Mellesleg Canon 5D-re forgott. (Sajnos akkor még csak 30 kockát tudott, ezért van az a szaggatás, ami tapasztalható szinte végig, mert nem tudtuk jól átkonvertálni 25p-re. )


10365. Crystalheart hozzáfűzése


Nem tudom, a büdzsé publikus?


1 


10350. OSSYNI értékelése : 10 pont


Nem tudom, hogy hol a picsába láttam, de már láttam ezt a filmet. Lehet, hogy Halivud napon?
2 apróság.
1, A nevek nem Magyar ez sokszor fel van vetve.
2, a lánc mögött csúszó kamera egy kicsit sokan éreztem, többször bevágva.
Egyébként ott van, le a kalappal. Az érződik mint ha egy nagy filmből lenne kiragadva a film, az utolsó pár perce.
Ha le lenne forgatva a kitervelés, rablás és a végén a konfliktus, teljesen jó esti film lenne mint pl:
Oceán, Banki meló stb. . .
   Hozzáfűzés


1 
10369. Podi hozzáfűzése


Halivud napon néztük együtt Redix-el stb. Elég jó, bár én csak a közepére értem oda Riposzt előtt volt. Most megnéztem én is, ez már nem amatőr film. Nagyon jó volt.


1 


10341. Halla Viktor értékelése : 8 pont


Szigorú leszek, kell ilyen is: Kutyaszorítóban, avagy Reservoir Dogs! Ezt leszámítva szinte teljes egészében zseniális a film.

Spoiler veszély!

Ami nem tetszett: nem motozta meg rendesen egy piti ok miatt, mert bevallotta, kés van nála. Ez zavart, itt már éreztem, hogy ő a ludas. Persze tudom, hogy nem volt akkor még nála a fegyver, de a főnök tetézve korábbi hibáját, még hagyta is egyedül kimenni. Ilyen hiba az életben előfordulhat, de a film emiatt kiszámítható lett számomra. A lány színészileg egy leheletnyire lemaradt a többiektől, de ettől még nagyon jó volt ő is.

Ami lenyűgözött: a befektetett munka, a stáb és körítés, amit itt szinte senki nem engedhet meg
magának, bár nem is ezen múlik a többség sikere )
A karakterek és a dramaturgia (a motozásig) szenzációs volt, a kevésbé szimpatikus figura végül ártatlannak bizonyult. A színészi játék, kamerakezelés (pazar beállítások), vágás, színezés, világítás, zene, hang, az elején a stáblista, a helyszín. . . bravo!!!
   Hozzáfűzés
10340. JAKU értékelése : 10 pont


Sziasztok!
Áhhh, remélem nem haragszotok meg, ha azt mondom ez aztán remekmű. Végre valami igazán zamatos itt a Halivudon. Már az eleje megfogott azzal az indítással. Remekül, gyönyörűen megoldott stáblistával.
A kameramozgás remek volt, színezés kitűnő, színészek többsége remek, a hang is pöpec, egyszóval minden.
Torkolattűzhöz meg gratulálok hisz a hagyományos módszerek az igaziak ha szabad ilyet mondanom.
A történet, ütős volt, és engem sikerült átverni. Én vártam egy olyan csavart, ami már nem is csavar ha várja az ember, hogy a barátnő is lepuffantja a társát, ám kellemes meglepetésemre, inkább támaszt nyújtott neki is kisegítette az épületből.
Még sokk hatása alatt állok, mert a sok alacsonyabb színvonalú mű között, nagyon felemelő érzés egy ilyet is látni, és az ember hirtelen azt sem tudja hova kapjon, megugrik a vérnyomása, felpörög, és egyebek
Gratulálok nektek, így tovább! Köszönöm!
   Hozzáfűzés


1 
10344. JAKU hozzáfűzése


Hoppá. Nem állt szándékomban elrontani senki szórakozását, elnézést a figyelmetlenségem miatt, teljesen megfeledkeztem erről. :S
Mégegyszer bocsánat.


10342. augusztus hozzáfűzése


Szia JAKU!
Nem akarok kötekedni csak annyit szeretnék mondani, hogy mielőtt lelőnéd egy filmnek a poénjait, előtte írd ki, hogy SPOILER!!! Vagy SPOILER VESZÉLY!!! Mindegy. . .


1 


10338. Estevez atya értékelése : 10 pont


Hát igen, így kell ezt.
Mondhatnánk, hogy dehiszen ti tanult, tapasztalt filmesek vagytok, de a tanultság és a tapasztalat - mint másoknál látható - nem garancia semmire.

Itt viszont minden a helyén volt, jól megdramatizáltátok a sztorit (volt konfliktus, volt tétje) és a megvalósítását is. Odatette magát mindenki, beleadta, amit csak tudott, és tanult, akár iskolában, akár az életben.

Ennyi elég?
   Hozzáfűzés
10330. Gerinc értékelése : 10 pont


Engem is lekötött, nagyon jó volt az egész. Az elején már azt hittem hogy ez is olyan film lesz ami nagyon jól meg van vágva jól ki van találva de nincsenek benne vér meg torkolattűz effektek. Hát tévedtem mert azok nagyon jók voltak, nem láttam még ezen az oldalon ilyen jókat. Már mást nem mondok de ha eszembe jut valami, hozzáfűzöm.
   Hozzáfűzés


1 
10349. Gerinc hozzáfűzése


Hát azt fűzöm hozzá hogy igen azt gondoltam. Végülis miért hülyéskednétek 1 évig a sebekkel amikor így máris jobb.


10332. Tschoby hozzáfűzése


A titka, hogy valódi vaktöltényt, és valódi pirotechnikai eszközöket használtunk a lövésekhez.


1 


10324. augusztus értékelése : 10 pont


Sziasztok!
Én gondoltam, hogy jó esz végig, mert az első pertől már lekötött. Ami nagyon erős motívuma filmnek, hogy látszik rajta az igényesség: jó kameramozgás, jó színezés, de én még ráhúztam volna egy kis Darkness-t, és ami nálam tényleg a maximális pontszámot adja meg, az nem más, mint az elején lévő rövid kis stáblista. Alig van néhány film, ahol még a stáblistára is nagyon odafigyelnek. Még Hollywoodi filmeknél is alig látni 3D-és vagy effektes stáblistákat, de szerencsére egyre több van belőlük. Nagyon feltudja dobnia filmet. Látszik tőle, hogy komoly az egész! Csak gratulálni tudok ezért a fantasztikus munkáért! Ezt nincs kedvetek elvinni kisebb vagy nagyobb tévékhez? Szerintem van rá esély, hogy leadnák. Sok szerencsét!
   Hozzáfűzés


1 
10325. Tschoby hozzáfűzése


Szia!
Köszi, az egész stáb nevében!
Amúgy, nem hiszem, h TVknél bármi keresnivalója lenne. . . Nem nagyon adnak a TV-k ilyeneket. Sajnos a Filmszemlére se jutott be.

Viszont írni akartam, hogy sokatok már láthatta a filmet a legutóbbi Halivud Napon. . . akik nem, hát most megtehetik És akik látták, most értékelhetik is )


1 
1