hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
régi fájl

Hozzászólsz a témához

Neved: ismeretlen
Felhasználónév:
Jelszó:
Hozzászólásod:
Pofák:
Link leírása:
Link (http://):
...


A téma: lelki utak: hogy csinálod, hogy nem adod fel?

<< Frissebb Régebbi >>

84043. Estevez, a filmestészta  2016-01-04 19:54:47


Drukk-drukk, hajrá

Előzménye    Válaszolok<-   

84042. Redix  2016-01-04 19:29:11


Ossy:
Baromi egyszerű, mert itt maradtam Gyulán. Nem vállaltam be hogy Pestre költözök, és meló mellett próbálkozok.
De nem csüggedek, mert alakulóban vannak a dolgok. Van egy sorozatom, ami egyre több utat tör magának és szeretnek is. Pár hónap múlva lesz egy 12 részes tévé műsor is, és ha jól megy akkor idén meg lesz az első (nem amatőr) nagyjáték filmem is.

Válaszolok<-   

84040. OSSYNI  2016-01-04 18:47:26


Estevez:
szerintem nagyon jó látod a dolgokat.
Én már rohadtul azt látom,hogy a maradék életemet mire fogom felosztani. És takarékosan nagyon okosan kell.
Mekk Mester mese is tanított anno. Ha mindent csinálunk valójában semmihez sem értünk. Csinálj egy valamit de azt nagyon
Halivud nap: természetesen a legutolsót is támogattam, (vagy az utsó előttit passz)most is hajlandó vagyok.

Atti:
A rapperek hiteltelensége.
Van egy óriási kulturális hasadék az amerikai (USA/MEXIKO) és Magyarország között.
A zenék azért hiteltelenek, mert olyan világot mutat be és a zene is olyan életről szól ami itthon nem létezik.
Ezért hitelesebb mondjuk egy Fankadeli is, mert a magyar valóságról rappel.
Vagy vegyük ezt a klipet:
Magyar sztori, magyar környezet.
A klip technikailag egy nagy nulla mégis szeretik, hiteles mert a mi valóságunkról szól, őszintének hat.
Nem csoda az óriási megtekintés is.


Egyébként nekem tetszettek a linkelt rap zenék, erre az évre kb nekem elég is volt. De tetszett
A Dubai-os klip 100% telóról ment
100% mélységélesség, 0% filmes érzet, szép színek és jó vágás de nem elég. -hiteltelen egyik klipbe megfizethetetlen környezet, aztán 8ker getto 10 éves kocsi... stb stb stb


Redix
te pont olyan profizmussal állsz a dolgokhoz, hogy neked már rég nem itt lenne a helyed ! Valamit akkor csak nem jól csinálsz

Válaszolok<-   

84039. Redix  2016-01-04 18:03:37


Ahhoz, hogy ne adj fel valamit, szükség van motivációra, amihez szükség van egy belső késztetésre: "Megtudom csinálni". Ha valakiben nincs meg ez az érzés, akkor jobb ha nem dédelget vágyálmokat.

Figyelembe kell venni az adott ágon futó "nagyokat", és azt, hogy te hol állsz hozzájuk képest. Ha nem csak hiszed, de tudod is, hogy te is képes vagy arra amire ők, sőt, jobb vagy náluk, vagy csak érzel magadban tehetséget, hogy idővel túlszárnyalod majd őket, és ezt mások is igazolják, akkor van keresni valód, és ki kell tartanod, és tenned érte, mert más nem fog helyetted!

Persze mindenkiben vannak kétségek, félelmek, bizonytalanságok, de erre van egy jó mondás: "A gyáva és hős érzései ugyan azok, csak még a gyáva megfutamodik, addig a hős megteszi amit kell, és szembe néz a félelmével".

Én amikor megnézek egy filmet - ami tetszik -, olyankor mindig egy érzés fut végig rajtam, egy gondolat... - Hogy én is akarok egy ilyen filmet készíteni, írni, vagy csak bármilyen formában részt venni benne.

Részemről röviden ennyi...

Válaszolok<-   

84038. Pákozdi Attila  2016-01-04 12:06:01


Úgy csinálom... hogy nem adhatom fel...
Van egy kedvenc előadómnak egy dala melynek a címe hűség... ebből idéznék: \"Nem én választottam / Ő hívott engem.\"
Sem az életem, sem a családom, sem a hivatásom nem én választottam hanem erre irányította a Jó Isten az életem.
A videózást mint alkotó hivatást én nem tudom abbahagyni, mint házas ember és családapa szintén nem adom, nem adhatom fel mert egy csodás dolog, rengeteg áldozattal továbbá a megélhetésem, azaz a jelenlegi munkahelyem a harmadik de legfontosabb pillér a megélhetést tekintve így hát ezek között kell megtalálni az egyensúlyt.
Nem könnyű és vannak viták, de eddig még sikeres a küldetésem...
Ne csüggedj Péter... mindig van segítség...

Oszi!
Egyetértek azzal, hogy katasztrofális a jelenlegi hazai átlag csöves videógyártás, de külföldiben is rengeteg olyan van amiről süt az igénytelenség, a szakmaiatlanság... még ha csak amatőr szinten is nézem.
De sokan vannak akik állítólag ebből (is) élnek és bizony hangilag gyatra videókat csinálnak mert hiányzik legalább a puska vagy csíptetős mikrofon. Én megértem, hogy \"kontentet\" kell gyártani meg nincs idő... de akkor tessék mást csinálni.

Nemrég futottam bele egy hazai rapper neve alatt futó videóba ami már nem az első ilyen viszont a hang minősége katasztrófa. Ez a felvételt készítő hibája természetesen nem az előadóé. De úgy gondolom ha valaki kirak egy videót amin szerepel, akkor az a minimális, hogy megtisztelem a nézőt azzal, hogy minőségi munkát rakok elé. Tök mindegy milyen cuccom volt eddig én mindig igyekeztem ahhoz képest a legjobbat adni.

Mr. Busta TV 2015. évadzáró


De sok más erölködő is van még a csöves oldalon.

Nemrég belefutottam Dopemanbe is...
Biztos velem van baj, de hiteltelennek tűnik az egész...

A megkeresésekre, bérmunkára is van két történetem.
Minden évben én is beleszaladok hibákba amik általában pénzügyileg nem jól érintenek. Mondjuk elsősorban nem a pénz oldala a lényeg hanem a felfogás.
Az egyik történetben felkértem egy tanult kollégámat, hogy segítsen ki interjú készítésénél, szerkesztésnél. Minden rendben zajlott, aztán a végelszámolásnál jött a hideg zuhany, történetesen az, hogy az anyag teljes bevételének több mint a felét kénytelen voltam kifizetni neki, mert a felkérésnek eleget tett és elvégezte a munkáját. Ez az összeg irreálisan magas volt a költségvetéshez képest és az elvégzett munka méretéhez képest is. Nincs köztünk ellentét, de legközelebb már vele biztosan nem fogok dolgozni. Kicsit túlárazta magát a srác és ezt a tényt más is alátámasztotta olyan aki régebb óta ismeri őt.
A másik ilyen eset egy sound design - hangeffekt rögzítés, keverési - munka volt amit szintén elvégeztem a vevő elégedett és ennyi. Igaz én voltam a hülye, mert mondhattam volna előre, hogy mennyit kérek majd.... de úgy gondolom, hogy ez egy alap, ha valakit megkérek valamire és elvégzi jól a munkát akkor annyi a minimum, hogy megkérdezem tőle, hogy mivel tartozom.

A hangra visszatérve... a Birtokvédelmi-s videómban is rengeteg hangi hiba van többek között azért, mert egyedül készült az egész és a fontosabb az volt, hogy kiirtsam az akácot...

De íme itt egy másik anyagom... ami nem mai... az akkor technikámmal jelesül Canon MV400i, Manfrotto profi videó állvány, két kézi mikrofon, egy 500 halogén refivel készült. Link! Freskórestauráció Mosonban

Válaszolok<-   

84037. Estevez, a filmestészta  2016-01-04 09:12:04


Hullámzóak a vágyaim, azabaj.

Elvileg tervezek egy videjóklipet idénre, aminek a célja, hogy próbára tegyem magam, másoktól max tanácsot kérve végig vigyek egyet.

Szeretném elkészíteni idén a forgatókönyvét, illetve koncepcióját egy UFO-s, földönkívülis, időzavaros filmecskének. Ezt másokkal együtt, csapatban tenném szivesen. (nincs köze az év eleji játszadozásomhoz)

Elvileg jó lehetne még egy halivud nap, jubileumi, meghívva az elsőn résztvevő emberkéket is. 2006-ban volt ugyanis az első ilyen rendezvény. Nehezen szánom rá magam, hogy pénzt költsek rá.

Egyéb téren is tele vagyok dilemmával, hogy a spirituális gyógyitós, a filmes-zenés-alkotós, a karrierépítgetős, vagy a családdédelgetős utamat járjam. De legalább látom már, hogy mik között választhatok.
Ugye itt megint az van, hogy vagy azzal foglalkozom ami boldogít, vagy amiből meg lehet élni, vagy egyéb.
Amit nem lenne szabad: feldarabolni az energiáimat ezek között, mert akkor semmi se lesz belőle.

Előzménye    Válaszolok<-   

84036. OSSYNI  2016-01-04 01:06:21


Valakinek van az újévre motivációja?

A nagy bejelentésem: Restart.

Saját részről baromira el voltam foglalva az utóbbi 2-3 évben. Most megpróbálok mindenre időt szakítani.
Több új platformon próbálom majd ki magam, a film kategóriák mellett, youtube vlog, videoklip és reklámfilmek kategóriában.
Levedlem teljesen az "ingyenmeló" fogalmát, feltéve ha olyan a helyzet, akkor persze engedek.

Nem lesz könnyű, a legjobb filmes barátom végleg kiköltözött Skóciába, új embereket kell toborozni. Az a baj annyira multi tudású volt a barátom,hogy helyette 3-4 ember kell minimum. Aki tud közép szinten kamerázni, fényeket beállítani, minimum középszinten vági és 3dstudio/AE -képes és hát grafikai borítótervezés,weblap, marketing és a kapcsolatai...
Nagy érvágás emberileg, szakmailag, de menni kell tovább.
Ilyen tudás mellett most mosogat kint havi 500.000 forintért.
Rohadt ez az ország.

Több youtubeosnak segítettem mostanság, hogy boldoguljon menőségibb videóvágással, de reménytelen. Felhúztam a vágások minőségével a videókat, példát adva, hogy hogyan kellene a sablont tartani, de ha nem én vágom sose lesz olyan, így rám szálltak. Szívesen vágtam össze azt a förmedvényeket amit ők lekameráztak, csináltam, mert jó az ha fejlődik a magyar youtube társadalom is.Szörnyen le van maradva a magyar videós közösség a külföldiektől. Vágásgyakorlásnak jó volt. Rám fért, mert évek óta alig nyúltam videókhoz/filmekhez.

Az utóbbi időkben csak gyűjtöttem az új témákat, és hál-istennek akkora mennyiséget sikerült felhalmoznom,hogy abból tuti egy jó időre tudok (remélhetőleg minőségi) videókat készíteni. Ötlet tehát van
Nem csak képileg szeretném, hogy szép legyen hanem tartalmilag kitölteni. Ez is nagyon hiányzik a youtube társadalomból. Ezért vettem a 4k képes Samsung fényképezőt és a Zoom h2-őt is. A hang mindig is egy szörnyen kényes pontunk volt. Eddig.

Rohadt nehéz a dolgunk egyébként, míg egy bözsinéni és sanyi a kur*a anyád videók milliós megtekintés mellett mennek, a minőségi videókra alig van igény. Valahogy meg kell találni az egyensúlyt. És ez lesz most az én kihívás videóm !

Ti hogyan álltok az újévvel?

Válaszolok<-   

58802. Oldman - Zárt ajtó  2010-03-01 20:30:58


A "Zárt ajtó" részéről velem volt egy kollégám fotózni, de tiszteletben tartottuk a gyártásvezető (jogos) kérését, hogy csak belső fotós dolgozzon, hogy ne szivárogjanak ki részletek az új klipről. Készült verk, gondolom egyszercsak előkerül az is,... bár még a "Köszönet Doktor"-ét sem láttuk,,... ezek terveznek valamit!!! ( Tankcsapda/PixelFilm összeesküvést sejtek a háttérben! B-)

Előzménye    Válaszolok<-   

58801. ZoliWooDoo  2010-03-01 20:00:19


Kínai gépet. Werk Lí!

Válaszolok<-   

58800. ZoliWooDoo  2010-03-01 19:59:19


Három zenész kellett, hogy megmondja?
Mé' eddig nem tudtad?
Persze nem vittél fényképezőt, amikor direkt szóltem vazze, nehogy mi is lássunk!

Válaszolok<-   

58799. Oldman - Zárt ajtó  2010-03-01 19:48:33


éllmány = élmény

Válaszolok<-   

58798. Oldman - Zárt ajtó  2010-03-01 19:48:12


Nem kérdés volt, kijelentés! Tankcsapda klipet forgattunk Tokszékkal (PixelFilm) Nagyon "odatettük" a cuccot. Lukács most is kegyetlen jófej volt, beszélgettem vele vagy fél órát,... És történ egy dolog amira nagyon büszke vagyok,... a forgatás elött odajöttek hozzám a Tankok (mármint a 3 zenész), hogy ügye Te benne voltál a "Köszönet doktorban" is? (gondolkoztam, itt most vagy "ruha lesz", vagy elismerés... megkockáztattam, és az igazat mondtam, Azt mondták,. hogy idézem bocs " kibaszott jó voltál" És mindegyik a kezét nyújtotta,... szóval az ilyen pillanatok adnak lelki erőt,.. még a vip részlegbe is beinvitáltak egy sörre! Szóval ezúton is köszönöm Toksznak a lehetőséget! Király éllmány volt,...

Előzménye    Válaszolok<-   

58795. Sony  2010-03-01 18:01:51


oks draven már megadta az instrukciók nagyrészét....videókat flash-el akarjátok, vagy youtube-os embed-del?

Válaszolok<-   

58794. ZoliWooDoo  2010-03-01 17:27:08


Szia Sony, Előkészítettük, a nagyját, de Te vagy a szakember, én csak amate-Úr! Akartam segíteni, ennyire futotta.
Van két videó trailer is bele.

Válaszolok<-   

58793. Sony  2010-03-01 17:04:49


Remélem is hogy ilyen lesz, php-ban meg főleg

Válaszolok<-   

58792. ZoliWooDoo  2010-03-01 17:02:23


Nem elveszett helyzet!
DravenX honlapja ilyen lesz, általam, aztán csak jobb lehet! Link! 

Válaszolok<-   

58791. ZoliWooDoo  2010-03-01 16:53:22


Inkább: Tragédia!
Az ország 80%-a mást csinál, mint amire képes lenne!
Mert élni kell. Ez nem egy szar amerikai gimifilm, ez maga a szar!

Válaszolok<-   

58788. Tom Levantine  2010-03-01 15:08:26


Draven, ez egy részlet valami drámából?

Válaszolok<-   

58785. DravenX  2010-03-01 11:44:57


Hát nem tudom... Akkor szoktam így kezdeni a mondatomat, ha nagy kételkedés és értetlenség van bennem. Én droid munkát végzek, nincs mit ezen szépíteni. Mára a munkarendem is olyan lett, hogy ha szabadidőm van akkor alszok vagy lesek ki a fejemből. Sokszor mikor a munkásjárattal utazok, úgy érzem magam, mintha élőhalott lennék, de ha körbenézek a többieken, őket teljesen halottnak látom. Ebből tudom, hogy még nem vesztem el. Van még remény. Ezért nem adom, ezért nem adhatom fel.

Válaszolok<-   

58784. OSSYNI  2010-03-01 08:17:39


ez most kérdés vagy talán elbizonytalanodtál?

mesélj kulisszatitkokat!

Válaszolok<-   

58783. Oldman - Zárt ajtó  2010-03-01 07:33:22


Tegnap egy szuper forgatáson voltam, és megint meggyőződtem, hogy ezt akarom csinálni.

Válaszolok<-   

58775. OSSYNI  2010-02-28 16:59:53


eddig elég sok volt a dráma...

lassan jól jönne valami montázs egy ilyen pia, nő, pénz keverékből...

Válaszolok<-   

58774. RCS  2010-02-28 16:44:58


Ja csak a műfajt nem mindig te alakítod

Válaszolok<-   

58773. János  2010-02-28 16:13:58


Ossy erről ez az idézet jutott ezsembe: \"Én vagyok a saját életem főszereplője, mindenki más csak mellékszereplő\"

Válaszolok<-   

58757. DravenX  2010-02-27 17:41:07


Tudnia kell ki a férfi a házban......Ő

Válaszolok<-   

<< Frissebb Régebbi >>