hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
régi fájl

Hozzászólsz a témához

Neved: ismeretlen
Felhasználónév:
Jelszó:
Hozzászólásod:
Pofák:
Link leírása:
Link (http://):
...


A téma: Nagyfilm, pro és kontra

<< Frissebb Régebbi >>

82135. Hangvadász  2014-11-13 00:28:45


Ha meg akarjátok nézni a filmtörténelem legrosszabb "gyöngyszemét", akkor itt van ez. Tanulságos...
http://film.indavideo.hu/video/f_metamorfzis...

Válaszolok<-   

62671. Stelios88  2010-08-02 12:52:20


Amúgy nem rossz film,de nem is mérföldkő.

Válaszolok<-   

62670. Stelios88  2010-08-02 12:49:02


Az egy dolog,hogy régebb óta írja.De egyes jelenetek,a kivetülések,az álomvédő kommandók,az akciójelenetek,egy az egyben mátrix.

Előzménye    Válaszolok<-   

62669. Stelios88  2010-08-02 12:45:10


Nem a filmmel van a baj.Nolan stílusa az,ami néha már túl sok.A csavarokat,az információkat nem finoman adagolja,hanem egyszerűen beleönti a néző képébe.Imádom Nolan filmjeit,félreértés ne essék,de tisztában vagyok a hibáival is!Ez pedig a túlzó információöntés.Vannak elgondolkodtató filmek,amik után még mindig csak ülünk,és nézünk a fejünkből.És hangsúlyos a"film végén",mivel ezek ugye csattanók,stb.Nolan filmjeiben viszont, a történések közben majdhogynem csattanó minőségű információkat kapunk,nem kis mennyiségben.Így lényegében,a film közben blokkolunk le,és a hatás még mindig hat,miközben már egy másik csattanóra készül a film.Így egyszerűen besokal az ember.Ott van a Dark Knight,ami hihetetlen alkotás!Zseniális!De a tény az,hogy túl sok a szál,túl tömény!

Válaszolok<-   

62668. ppko.tv  2010-08-02 01:31:33


jó munkához idő kell
mivel én ebben a sorrendben láttam én a matrixhoz viszonyítom

Válaszolok<-   

62641. Tschoby  2010-07-30 19:03:46


Leszámítva, h Nolan már régebbóta dolgozik a könyvön, mint a Matrix.

Előzménye    Válaszolok<-   

62628. ppko.tv  2010-07-30 11:00:45


hát én először azt hittem, hogy értem, aztán kiderült, hogy mégsem...illetve van pár csavar benne, amitől lehet így is meg úgy is. pár dof sehol nem volt éles, de ez biztos direkt volt. a feeling egyértelműen matrix csak nem annyira techno

Válaszolok<-   

62625. Tschoby  2010-07-30 09:28:54


Inkább így Link! Inception zenéje

Válaszolok<-   

62624. Tschoby  2010-07-30 09:28:12


Előzménye    Válaszolok<-   

62622. Halivud Estevez  2010-07-30 09:24:23


Jaj, ezzel a zenei összefüggéssel, msot felcsigáztál.
És itt titkolódzol. Ki vele!

Előzménye    Válaszolok<-   

62621. Tschoby  2010-07-30 08:43:52


Ki látta közületek az Inception-t? Kiváncsi lennék a véleményetekre Mert szerintem zseniális. És tegnap még a Hans Zimmeren is ledöbbentem egyszer, mikor megtudtam egy brutális összefüggést a zenével kapcsolatban

Válaszolok<-   

33911. Franky25  2008-01-07 01:13:26


Nem láttam, emailt írtál? Mindegy akkor örülök neki, hogy nem nekem szólt. Egyébként THX!

Válaszolok<-   

33893. Halivud Estevez  2008-01-06 16:33:08


off: Franky! Nem kaptad meg a levelemet? Múltkor írtam, hogy nem neked szólt a floodolós megjegyzésem. Én örülök, ha itt vagy és írsz

Előzménye    Válaszolok<-   

33873. Franky25  2008-01-06 02:27:01


Grat a témához. Remélem Estevez nem fog letolni, hogy a hosszú hozzászolásommal flood-olom az oldalt.
Nos az én véleményem erről(bár ez szubjektív), két fajta film létezik. Az első a gondolkodos film, ami úgy arcon vág, hogy még egy hét után is ezen rágodsz(nekem az egyik ilyen az A.I. Spilbergtől), a másik a parsztvakítos, effektkavalkád(Transformers, Matrix,300). De ha amtőr filmeket monadnék a gondolkodos nekem még mindig, az Időtlenül, a paraszt vakítos meg a Ryan vs Dorman 2 Star Wars-nak kinéző szemét. AMiben effekt sok van, de annyira hosszú, hogy már fáj.
Előszőr ezt kell eldönteni, melyik dobozban fér bele, ebből egyenesen következik, melyik rétegnek készül.
Milyen műfajú legyen, és mennyi zsozsó van rá, illetve mennyi kitartás van a csapatban.
Egy kezdő csapat, általában rövid filmjei vannak, de láttuk már az ellenkezőjét is, ami általában csufos bukás.
Egy filmet össze kell tartani, és ez a rendező feladata. Ő az apu meg az anyu, a film meg a pici gyereke. Neki ott kell lennie, a megszületésétől(vagyis megszervezéstől) a felnőtté vállásáig(vagyis kész filmig). Most hagy ne írjam le mitől rendező valaki, mert ezt illik tudni.
Szóval, hogy rövid, vagy hosszú az szerintem mindegy, az a fontos, hogy a célközönséget kiszolgálja. Ez lehet öt perc, vagy akár öt óra is. Mindig lekösse a nézőt, kéztesse a gondolkodásra, néha féljen, néha nevessen, hogy a végén csak ennyit mondjon, ez jó volt. Nem volt kár az időért.
A nézőt nem érdekli, hogy hol milyen technikai barvur vagy kudarc volt a filmben. Őt a film érdekli, illetve a téma amiről szól. A többit lesz*rja(bocs).
És az, hogy ez így történjen, először forgatókönyv író, és rendező kell a filmnek, nem trükkös, meg sminkes, meg mit tudjam én. Ez a jó alap, amire lehet építkezni, a többi meg jön magától.
Lentebb láttam, hogy megy a vita, hogy hány megás, meg stemalhető meg satöbbi.
Nos én erre azt mondom ez olyan mint a video játék. Megveszed 10 ezerért, majd az egyikben menthetsz félmásodpercenként, míg a másikban csak pályánként. Ott még ki is fizettél egy csomó pénzt, mégis az van, amit az alkotók akarnak. Úgyanez a helyzet ezzel is, az alkotónak joga van eldönteni, hogy mit akar, és hogyan teszi fel az oldalára.

Válaszolok<-   

33860. fabian  2008-01-05 14:30:18


No ez egy érdekes téma. Szeretnék a cikkre reagálni! Sajnálattal olvasom azt, ami az idő kapcsán felvetődött, legfőképpen azért mert folyamatosan ellene harcolok, harcolunk. Miért kel mindennek ilyen eszelősen pörögnie? Elkerülhetetlen számomra, hogy Tarr Béla szóba ne kerüljön. Én igazából nem vagyok érte oda, de mindenképp tisztelettel nézem, amit csinál (hála Redmonkey-nak). Őt miért a világ egyik legjobb rendezőjeként tartják számon? Hihetetlen lassú 8-10 perces vágás nélküli snittekkel operál, és 6-8 órás filmeket ad ki a kezéből. Szerintem abban rejlik minden, hogy az egész film előzőleg ki van találva, mind dramaturgiailag, mind képileg. A rendező már a film elkészülte előtt látja az egészet, és ha ugyanazt sikerül viszont látnia a maga fizikai voltában, akkor elérte, amit akart és csak ez a fontos!!! Itt a ?halivud filmek? között azt vettem észre, hogy sok alkotás koncepciótlan, vagy, hogy igazából nincs üzenete, még a rövideknek sem. Ez nem baj, mert mindegyik tapasztalattal és tanulással, ezzel együtt fejlődéssel jár. Ha valaki meg feladja, akkor nem is volt igazán ?filmes?.
Azt is érdekes volt olvasni, hogy a filmkészítéssel töltött idő kárba vész a film sikertelenségével. Ha nem is a filmes oldalát, csak az emberi részét nézzük akkor is akár életre szóló élményekkel gazdagodhatunk. (Legalábbis én így nézek vissza.) Nagyfilmet remélem, hogy lehet csinálni amatőr körülmények között is! Nagy kitartás és türelem kell, hozzá, de legfőképpen alázat. Ha elkezdünk egy ötletet dédelgetni tudatában kell lennünk, hogy akár egy két év múlva láthatjuk csak az eredményt és, ha ez a tény nem frusztrál bennünk akkor mindenre képesek lehetünk. Nekünk három filmünk készült el négy év alatt és most az utolsó 50 perces lett, de több mint egy évig dolgoztunk rajta megélve nagyon kemény reménytelennek tűnő válságos időszakokat is. Ha van egy kettő szent őrült, akkor mindent meg lehet csinálni, még pénz nélkül is.
Mindenkitől elnézést kérnék, hogy ennyire ?okos? voltam! Nekem ez a véleményem a témával kapcsolatban.

Válaszolok<-   

33858. Gotshi  2008-01-05 14:05:11


Ezért érdemes letölthető és streamelhető állapotban is felrakni az oldalunkra! ...Meg egy nagyobb tárhelyre előfizetni egy időután

Válaszolok<-   

33855. RCS  2008-01-05 13:09:40


Én kimondottan utálok filmeket streamelni, inkább lerántok egy 700megás avit. Mint látjátok, mindenre van ellenpélda.

Válaszolok<-   

33854. xperhz  2008-01-05 12:54:52


Gábor: oké, értelek már, tényleg elbeszéltünk egymás mellett... igazad van a wmv vagy mov-os dologgal kapcsolatban. másra gondoltam hirtelen, majd lehet hogy megcsinálom így is.
viszont azért arra kíváncsi lennék, hogy a 700Mb letöltésével mi ekkora porbléma? nincs hely a vinyón? mert elindítod, aztán egyszer csak letölti. na mindegy nem piszkálni akarlak, csak engem általában nem szokott zavarni hogy mekkora a méret, mert ha nem tetszik törlöm és kész.

Válaszolok<-   

33852. Redix  2008-01-05 10:06:33


Kedves Buttlers!(a Parádés Karácsony értékelésére reagálva)

Az amatőrfilmezés szerintem nem úgy tanulható meg, hogy állandóan csak rövid filmeket készítünk, 1-2 ?t oké, de ha profikká akarunk válni ? mert gondolom ez a cél - akkor tovább kell lépni és nagyobb dolgokat kell létrehozni, hogy tanuljunk és tapasztalatot gyűjtsünk. Ehhez persze maximálisan kell törekedni a film hitelességére, azaz nem szabad eljátszania egy 40 éves rendőrt egy 16 éves srácnak (mint sok amatőr filmben), mert az már nem hiteles. Mindenkinek vannak rokonai barátai, akik kisebb-nagyobb rábeszéléssel biztosan segítenének. Én ezt tettem. A filmezést egyedül tanulom és csinálom, senki se segít benne, ami azért jó mert minden oldalról megtanulható a dolog, és érzed a súlyát, ha hibát ejtesz.
A Parádés Karácsonyt is egyedül készítettem, mindent, ami vele kapcsolatos. Ami a címét illeti azért kapta ezt a címet, mert paródiák vannak benne, és Karácsonykor játszódik? nem a Karácsonyról szól. Tudom, hogy a címe kissé félre érthető volt ezért elnézést kérek mindenkitől, aki esetleg másra számított.

Ami a fényeket illeti: utólag én butítottam le a kontrasztot, hogy ne legyen éles a kép (bizonyos régi tévéknél kontraszt hiányos lehet, mint nálam is mert 20 éves tévém van) Sok helyen nem volt lehetőség megvilágításra, mint pl: Vasútállomásnál sem, más helyeknél az időhiány miatt nem tudtam felvenni vagy befejezni a jelenetet ezért azt utólag bluebox ?al fejeztem be. A blubox ?om egy egyszerű kék függöny volt, minden megvilágítás nélkül. Nem terveztem, hogy használni fogom de sajnos muszáj volt.

Az effektekket szükségesnek találtam, nem lenyűgözés miatt raktam rá a filmre, szerintem cseppet sem túlzás.

Ami a karaktereket illeti: a Kaszásom a filmben direkt racsolva beszél, mert ezt jópofának találtam, a riporternőmet pedig egy nyughatatlan idegesítő és elpusztíthatatlan szőke nőre formáltam meg.

A technikai részről annyit fűznék hozzá, hogy egy darab állvánnyal és kamerával dolgoztam. Nem volt standycam, daru, semmilyen más segédeszközöm. De szerintem nem ezen múlik egy amatőr film.

A lényeg azon van, hogyha majd készen állsz rá és eljön az idő, hogy oda állj egy producer elé és azt mond neki, hogy ?? szeretném ezt a filmet összehozni, adjál rá pénzt, és én megrendezem? akkor ne vegyen semmibe. Honnan tudná, hogy te kivagy és mire vagy képes? Az amatőr szinten elkészített filmek terjednek mindenfelé és mindenhová. Ha a kezébe nyomsz egy filmet, amit esetleg ő már látott is valahol, akkor sokkal több rá az esély, hogy komolyan vesz téged és veszi a fáradtságot és elolvassa a forgatókönyvet, ?és majd esetleg elgondolkodik rajtad, hogy vajon milyen képességek rejlenek még benned.

Számomra az amatőrfilmezés a tanulást jelenti, a kezdetet és nem a végállomást.
Ahhoz, hogy kiemelkedjünk, meg kell mutatni, hogy szinte képtelen dolgokból is lehet alkotni valamit? ami egész.

Válaszolok<-   

33851. Gábor (Aréna Műhely)  2008-01-05 01:37:50


Valami félreértés történt.
Nem azt javasoltam, hogy kis méretben és szar minőségben töltsétek fel a filmeket, hanem azt, hogy sztrímelhető formátumban. A kettő között nincs szoros összefüggés.

Egy 700 megás XviD AVI és mondjuk egy 700 megás Sorenson MOV vagy WMV 9 között nem kell minőségbeli különbségnek lenni, méretbeli pedig nyilván nincs. Az egyetlen igazi különbség, hogy az AVI-ból 700 megát kell letöltenem, hogy megnézhessem az első két percet, a másikból meg csak 20-at.

Ha van olyan tárhelyed, ahol az AVI elfér, akkor bármi más is elfér, ami ugyanakkora. Vagy valamiben nem értünk egyet?

Válaszolok<-   

33841. xperhz  2008-01-04 21:21:39


hát hát hát... én megértem sok ember szkeptikusságát a nagyfilmek terén. viszont meg kell mondanom neked őszintén, hogy a Műholdak árnyékában-t elkezdtem de szerintem elég gyenge volt, a Sajtóvadászat pedig, háát... nem volt rossz, de hogy miért az kapta a diákfilmszemle különdíját, azt nem tudom! amikor láttam hogy díjazott, akkor olyan elvárásokkal ültem neki, és nyugtáznom kellett, hogy nem sokkal jobb a többinél! sőt, inkább egyszintnek mondanám. viszont az Utolsó túszban egyetértünk, az szerintem az eddigi hosszabb amatőrfilmek közül a legjobb. legalábbis amelyikeket én láttam. (és nem én csináltam )

u.i: engem pl a Jurachik Park trélere sem fogott meg

Válaszolok<-   

33840. OSSYNI  2008-01-04 21:03:07


Ha lehetne hozzászólnék a témához...

Már nem merek letölteni egyetlen egy hosszú filmet sem.

Az utóbbi filmeket mint például
jurachick park és vissza a jövőbe, amiket gyakorlatilag pontozni sem merek mert olyan sokaknak tetszett , hogy nem írok oda egy negatív kritikát.

Úgy vagyok vele, hogy ha az egységnek tetszett nem veszem el a jókedvét az alkotóknak.

Amely filmek számomra többet jelentettek az még mindíg a Műholdak árnyékában, Utolsó túsz, és az új Sajtóvadászat.
Érthető szerintem miért.
Most vicc de egy Dvd-t forgalmazó cégnél láttam az Ómen est omen filmet.Kinyomták és boltokban lehet kapni.
A vicc, hogy rákerestem és a halivudra mutatott az egyik link.
Mit ad isten LETÖLTHETŐ AMATÖRFILM!Forgatott 70ezer forintból!!!

Szal!

Lehet nagy filmet csinálni, lehet nagy álmokat szőni, van remény!

Válaszolok<-   

33838. mazoli  2008-01-04 19:34:21


Ebben is van igazság.

Válaszolok<-   

33835. xperhz  2008-01-04 18:52:21


khm...
nekem az a véleményem, hogy igenis lehet élvezetes nagyfilmet csinálni. én már kettőt készítettem, a második szerintem jó lett. igaz, nem kell tömérdek robbanásra, autós üldözésre és karatékázásra gondolni, ahhoz tényleg kell a pénz (Mazoli), valamint a történethez és a hangulat fenntartásához pedig az időtartam így volt jó.
streaming: Gábor, ha adsz egy linket, ahova 700Mb-s filmet fel tudok tölteni, ami nem rontja a minőséget mint pl a youtube akkor dobd és feltöltöm de azért gondolom azt te is tudod, hogy "élvezhető" minőségben nehézkes dolog a streaming. ettől függetlenül jó ötletnek tartom.
a cikk tetszik, a negatívként kiemelt részek is (bár azt "sajnos" felsóhajtással vettem tudomásul)

tudjátok miért szeretek nagyfilmben gondolozni? mert ha rendesen össze van szedve akkor igazi mozi élményt képes nyújtani, hangulatot áraszt és ki lehet benne bontakozni. igaz, hogy sokkal több (rengeteg) munka van vele és még úgysem lesz tökéletes, de utána ha szíved-lelked benne van, akkor elérzékenyülve tekinted vissza - persze csak egykét héttel a premier után, mivel a vágás alatt már a tököd kilesz az egésszel
nekem ez a lényeg, és csak azt tudom tanácsolni, hogy dramaturgiailag gondoljátok át, szerkesszétek meg (akár hónapokig), és ne sajnáljátok rá az időt. (nekünk "csak" két évünkbe telt). így tudni fogtok élvezhető nagyfilmet létrehozni.
de persze azért hozzáértés és tehetség is kell, csak annak a hiánya már előjön a rövidfilmeknél is.

olvassatok bele ebbe. büszke vagyok, hogy ketten legalább értékelték, és ennyire átjött nekik a lényeg:
Link! Nagyfilm értékelések

Válaszolok<-   

33832. Gábor (Aréna Műhely)  2008-01-04 18:03:58


Azt üzenem a hosszú filmet készítőknek (meg amúgy a rövidfilmeseknek is), hogy STREAMING.

Magyarul: valami olyan formátumban tegyétek internetre a filmeteket, hogy ne kelljen az egészet letöltenem, mielőtt elkezdhetem nézni!

Ha kb. 10 másodperc befektetéssel el tudom kezdeni nézni a mozitokat, akkor sokkal valószínűbb, hogy elkezdem, mintha 25 percet kell várnom csak a letöltésre, és még helyet is kell keresnem neki a gépen, netán még ki is csomagolni. Én messziről elkerülöm az olyanokat, aminek a letöltési címe ZIP vagy RAR kiterjesztésben végződik, és még az AVI-kon is erősen elgondolkodom.

Plusz előnye, hogy a webszerver logok nektek is hasznos visszajelzést tudnak adni, hogy ki mennyi ideig bírta nézni a filmet.

Egyébként rossz tapasztalataim vannak a 15 percnél hosszabb amatőrfilmekkel. Gyakran egy másfél órás eposzban is csak annyi sztorit látok, amit 20 perc alatt el lehetett volna mesélni, ez pedig azt jelenti, hogy 1 óra 10 percet unatkoztam. Nem valami jó arány.

Válaszolok<-   

<< Frissebb Régebbi >>