sac lancel coach outlet sunglass outlet Cheap Sunglasses Oakley Sunglasses Oakley Sunglasses Tory Burch Outlet true religion jeans adidas jeremy scott Oakley Sunglasses Sale oakley sunglasses cheap cheap oakley sunglasses discount oakley sunglasses


hirdetés

hirdetés

Kapcsolat az ördöggel


Legutóbb nézted


régi fájl

Hozzászólsz a témához

Neved: ismeretlen
Felhasználónév:
Jelszó:
Hozzászólásod:
Pofák:
Link leírása:
Link (http://):
...


A téma: A koncertfilm is film...

<< Frissebb Régebbi >>

47875. Lenny Back  2009-03-27 22:47:25


A koncertfilm is film. Erre talán a legjobb példa a Pink Floyd Live In Pompeii.

Válaszolok<-   

38872. antropos  2008-06-17 04:32:31


oleandrin faltche chancer monimia groundwood caslon yarly equicrural
<a href= http://www.thevague.com/... >Vague, The</a>
http://www.newadvent.org/cathen/01517a.htm...
Link! http://www.home.earthlink.net/~jshandyman/

Válaszolok<-   

22224. batman11  2006-12-03 00:56:40


JGJ: nem tudom te melyik ákos koncerten voltál... szerintem nagyon jó volt ez a koncert... talán te nem szereted és ezért nem tetszett...

Válaszolok<-   

22223. JGJ  2006-12-02 21:43:46


az alábbihoz: Ákos/ még távolabb...

Válaszolok<-   

22222. JGJ  2006-12-02 21:42:24


Most jöttem haza a " nagy " ákos koncertröl és mélységesen meg vagyok döbbenve.Engedjétek meg, hogy egy rövid beszámolót írjak erről, hátha többeket érdekel.
Stábunkat egy " Ákos/még közelebb" felíratú team fogad és csak ugye hét számot lehet forgatni. Igen tudom, nem koncertfilm, csak tv, de akkor is.
Mire a paraszt a sajtóárokba ér már csak négy a hét.Csak ennyit forgathatsz. Add le a cuccost és maradhatsz nézőnek. Kis trükkel kirántottam magam ebből a helyzetből, és akár az egész koncertet végigvehettem volna, de minek. Nem tartozik a kedvenceim közé, nem is maradtam volna, de amit hivatalosan is felvettünk is nyűg volt. Kezdődő turné első állomását így elk..ni. Sok koncerten voltam már, de ez volt az egyik leggyengébb. Bocsásson meg minden Ákos rajongó, de ezt le kellett ide írnom... szubjektív...

Válaszolok<-   

13759. JGJ  2006-02-11 19:36:24


kislányos zavaromban már duplázom a szavakat, bocsi...

Válaszolok<-   

13758. JGJ  2006-02-11 19:34:16


Örülök neki hogy ilyen érdekes és szakmai szempontokból nagyon sok érdekes és tanulságos vélemény íródott le az elmúlt napokban, ebben a topicban. A koncertfilm mint műfaj szerintem nálunk még egy kicsit gyerekcipőben jár, a lentebb említett nagyok, vagy amit nemrég magam is láttam - Phil Collins berlini koncert-"dokufilm"-jéhez képest. Magam sajnos csak a Nox debreceni koncertjére hagyatkozhatom, mint tapasztalat, de higgyétek el, a főpróba után mindenki azt mondta: bukás lesz. És lőn világosság, a koncerten meg mindenki összeszedte magát és sikerszaggal záródott.
Senki a stábban még nem dolgozott 16 kamerával (a rendező, a vágó és a felvételvezető bevallása szerint) mégis sikerült még élőben is úgy "leközvetíteni", hogy csak a nagyon beavatottak vették észre a kis hibákat.
Előttem többen írták, hogy végül is a koncertfilm az nem film. De ha egy produkció dvd-s változata készül el belőle, nagyobb technikai háttérrel, továbbá riportokkal, werk-részekkel, akkor az már mégiscsak film. A topic felröppentésekor én erre gondoltam, lehet nem fogalmaztam kellőképpen világosan. Ezért elnézést kérek.

Válaszolok<-   

13756. Dragon (Feelingflash)  2006-02-11 18:59:33


Szierintem koncerfilmből akkor lesz film, ha nagyon komoly utómunkát kap. Tehát ha magát a koncertet közvetitik, akkor az nem film. Az közvetités. Természetesen ez sem kissabb munka, de tljesen más. Előre kell gondolkodni. Előre kell hallani, hogy mi fog szólni a szinpadon, hogy tud, hogy mi fog következni, és az operatöröket ezek alapján irányitani.
Na persze lehet fix beállitásokkal dolgozni. Egy front kamera. Egy közönség kamera. Egy szinpad. (Most csak egy általam elképzelt egyszrü közvetiésröl beszélek.) Aztán a végén összevág belőle valamit az ember. Persze ez tényleg csak közvetiés lesz.
Ahoz, hogy koncertfilmé váljon - szerintmem a koncerte na filmes stábank nagyon alapos munkát kell végeznie. Szinte együtt kell játszani a zenekarral. Érezni kell a enét. Az egész stábnak. És akkor ez még csak az eszenciáját adja a koncertfilmnek. Ezt még köriteni kell, és füszerezni kell valmivel. Lehet werk. Előkészületek, utazási élmények, riportok.
De valhol egyet értek Vectorral. Dokis film szaga van a dolgonak. De biztos, hogy a maga nemében egy külön műfaj. És talán közzeli rokonságban van a dokumentum filmmel.

A viedoklip meg szerintem olyan mint... hülye hasonlat, de: Mondjuk a játékfilm legyen egy nagy tábla csokoldé. Akkor a videokilpp egy bonbon. Egy finom apró csokoládé külömlegesség. Márha igazán jó ;o)

szerintem :o)

Válaszolok<-   

13753. Toksz  2006-02-11 16:12:21


csao Vector! Amit a koncertfilmről írtál telje smértékben egyetértek veled! Nem is akarom kibővíteni, vagy hozzáfűzni egyebet.
Viszont a klipes megközelítést én máshogy látom. Ha egy klip sztoris, van benne cselekmény (legyen az akció, romantika, bármi) akkor azt ugyanúgy kell felépíteni mint egy játékfilmet. Ugyanúgy előre megrendezett felépítés szerint be kell világítani, el kell készíteni a forgatókönyvet (irodalmi, technikai) a kameramozgások java részét előre ki kell alakítani. Ugyanez a folyamat a játékfilmnél is érvényesül. A koncertfilmezésnél már nem, ott javarészt minden egyes operatőrnek van egy fix helye és azon belül mozog. Ott a világítás a koncertfényesekre van bízva, bár mi előre mindig megbeszéljük ha koncertet filmezünk hogy milyen fényeket szeretnénk és miket hanyagoljanak a fénytechnikusok.
Szóval szerintem a klipkészítés is ugyanolyan technkai felépítéssel bírhat mint egy játékfilm készítése, csak a klip hamarabb lezajlik. Ugyanúgy ha sztoris a klip, kell bele színész, statiszták, ésatöbbi. Szóval szerintem a klipezés ugyan olyan mint a filmezés, csak mondhatjuk úgy, hogy kicsiben, egy dolgot kivéve, a vágást! Mert a vágás viszont általában durvább egy klipben mint egy átlagos (nem jó, nem rossz) játékfilmben. Sok klipkészítőből lett nagy filmes ember, de kevesebb olyan van aki profi filmesként a klipekhez pártolt volna, és abban is ugyanúgy megállja a helyét.

Válaszolok<-   

13742. -=Vector/SDP=-  2006-02-11 10:57:37


Ezen sokat agyaltam az elmúlt napokban, ez a topik cím roppant érdekes. Első olvasatra kicsit furcsa volt. Végül arra jutottam, hogy szerintem ez egy tök más műfaj. Videóklipet, vagy koncertfilmet teljesen más megközelítésben kell leművelni. A játékfilmben és a videoklipben, koncertfilmben mindössze az a közös, hogy mozgókép mindkettő. - szerintem. Lehet egy klipbe sztorit szőni, meg ilyenek, de az sosem lesz egy saját lábán megálló, önálló produkció. Nyílván a klipet a zenére csinálják, legalábbis igyekeznek valami összefüggést teremteni a kép és a hang között. Olyat még nem hallottam, hogy klipre csináltak zenét. - de lehet, hogy volt már ilyen. (ez furcsa lenne)
A koncertfilm meg - szerintem - gyakorlatilag egy lakodalmas video showműsorként tálalva. Összekötő részek, eleje, vége, közben meg X négyzetméteren y darab ember a szinpadon, odalent Z négyzetméteren Q darab ember-tömeg. Roppant látványos, nagyon igényesen kivitelezhető és egyértelműen szakértelem kell hozzá. Ettől függetlenül egy eseményrögzítést - bármennyire is igényes - nem vetnék össze egy játékfilm elkészítésével. Mindkettő rohadt nehéz lehet és speciális tudást igényel. A koncertfilm szerintem maximum dokumentumfilm lehet, de ez már csúfolása a koncertfilmnek, mert valszeg önálló műfaj lehet, ha csakis rá jellemző vizuális elemeket tartalmaz. - ezt az okosok jobban tudják.

Láttam Depeche Mode 101 koncert turné filmet. Azt merném filmnek nevezni, de hasonlót még magyar kiadásban nem volt szerencsém látni. ...de mondom, ez szerintem már inkább dokumentum film, ha már nagyon rá akarunk húzni valamit

Nyílván van aki él hal ezekért, ezt tiszteletben kell tartani, ettől függetlenül a topic címével nem tudok egyet érteni.

Válaszolok<-   

13698. Krisz  2006-02-09 23:20:08


Én dolgoztam kb egy hónapot egy 40 perces Hiperkarma koncertfimen. Két kamera, egy fényképező videoja, meg némi effektek, klip bevágások, ritmusra váltások. Gyakoroltam a Vegast

Válaszolok<-   

13693. Toksz  2006-02-09 19:25:29


A topik címéhez hozzászólva így konkrétan: "a koncertfilm is film..." erről annyit, hogyigaz, ha az úgy van elkészítve. Egy összecsapott koncertfilm nem biztod hogy üti azt a szintet amit meg kellene ütnie, lásd Slipknot-2002-es angliai koncertfilmje. Lehet 2001-es. NA! ez egy igényes koncertfilm, ilyet kéne mindenkinek csinálni. És nincsenek benne trükkök, csak sok kamera és a vágó kitett magáért, mint a klipekben és a játékfilmekben alap követelmény, szerintem legyen a koncertfilmnél is az, hogy ne híradós sablon anyag süljön ki egy koncertfilmből, hanem egy tényleg igényes, élvezhető anyag. És ez megoldható, csak dolgozni kell sokat.

Válaszolok<-   

13692. Toksz  2006-02-09 19:20:15


Ehhez én is hozzáakarok szólni.
Bay filmjei nekem nem tetszenek. Egy séma az egész, teljesen mindegy mi a sztori: Amerika a világ közepe, az összes többi sóvárgó nép a Földön örüljön, mert az amcsik mindig mindenkit megmentenek és ők a legokosabbak...pocsék. az más, hogy annyi pénz fekszik egy egy Bay filmben hogy a legjobb effekteket, operatőröket, első osztályú színészeket tudnak alkalmazni, így a filmek természetesen ilyen szempontból jók.
Ha már a klipekról, koncertfilmekről van szó, akkor én merem állítani hogy sokszor ugyanannyi vagy több munka is lehet egy klip elkészítésében mint egy játékfilmnél. Csak egy példát emelnék ki saját munkáink közül. A Szeg zenekarnak készített Hope for the best videóklipje több snittet és vágást tartalmaz mint egy átlag film. Ergo a vágó szétdolgozta az agyát. Effektek szempontjából sokszor egy teljes estés játékfilm annyi speciális trükköt tartalmaz mint egy durván megeffektelt, felturbózott 3-4 perces klip, mert azt tele lehet ilyenekkel nyomni, egy filmnél már más a szint, mert az ember másfél órás effektáradatban meghibbanna. Egy dolog viszont tényleg igaz, sokkal kisebb a teher, és a munkafolyamat sem fél évig-1 évig tart, hanem 1-2 hónapig egy videóklipnél, így ez a része egyszerűbb. De egy rendező nem is forgat le egy évben 5-6 játékfilmet, de egy videóklip rendező simán csinál 9-10 klipet egy évben, vagy többet. Tehát ugyanott vagyunk.
Mi igazából játékfilmezni akarunk, de először elakarjuk sajátítani a megfelelő tudást hogy magyar viszonylatban elég jó alkotást hozzunk össze, ehhez a videóklip készítés a legmegfelelőbb. Itt a támogatók, szponzorok nem pofáznak annyira bele hogy mit hogy csinálj (max a zenekar és a manager, de ők meg annyira nem értenek hozzá így javarészt a klipesekre van hagyva a munka oroszlán része), de egy játékfilmnél hiába van rendező, a producer és kedves stábja úgy szétszabdalhatja a filmet, hogy a forgatókönyvíró és a rendező is öngyilkos lehet néhány esetben.
De természetesen már nekünk sem csak tanulópénz egy-egy klip elkészítése, mert mi is a tökéletességre törekszünk, így ugyanolyan fejfájással, problémával és nehézségekkel jár, mint egy játékfilm elkészítése. Ez így természetes.
Sokszor a promóció, sajtó és egyéb hirdetés nagyobb kampánymozgalmat indíthat el, mint maga (jelen esetben) a zene, vagy zenészek, vagy koncert. Ismerekolyan zenekarokat akiknek semmi rajongótáboruk sincs,mégis a média minden formábannyomatja őket. Ez az anyagi, produceri és támogatott háttér miatt lehetséges, d eismerek olyatis, akik nagyon jó zenészek,mégsemképesek kimászni a béka segge alól. Ilyenkor érezhető az, hogy Kelet Európában élünk. Ausztriában már teljesenmáshogy működnek ezek a dolgok. Itt most a zenekari részre gondoltam.

Válaszolok<-   

13664. JGJ  2006-02-08 19:37:59


Na itt a magyarázat az Omega-miértekre...érdemes végigolvasgatni... Link! félresikerált szervezés

Válaszolok<-   

13594. Dragon (Feelingflash)  2006-02-06 16:28:43


Igen... ilyenkor az ötelt van mindenek felet! Egy ötletböl viszont még nem lehet komplett filmet kovácsolni (elindulni el lehetbelöle).

Válaszolok<-   

13575. Krisz  2006-02-06 12:31:04


Én régen gyűjtöttem a videoklipeket, mert sok nagyon jól sikerült van közöttük. Pár éve már csak bikinics csajok vonaglanak, azt nem érdemes. Utoljára a Quimby - Most múlik pontosan klipje az, ami jól sikerült.

Válaszolok<-   

13566. Halivud Estevez, a filmestészta  2006-02-06 09:55:07


Jönneki mennek a sztárocskák, de Madonna örök - úgy tűnik :-)

Válaszolok<-   

13565. Dragon (Feelingflash)  2006-02-06 09:53:27


Átvezetés:

Ates: Szerintem minden audióvizuális alkotás film, és mivel létrehozása kreativitást igényel, igy igen: müvészet. (az már másik kérdés, hogy mi mennire jó, és mi mennyire kreativ)
Konkréten a viedoklip, és a reklám egy nagyon izgalmas müfaj szerintem. De vezzesük át ezt a beszélgetést a "A kocertfilm is film" új topikba. Szerintem ott inkább lehet erröl értkezni. ;o)

Válaszolok<-   

13564. Dragon (Feelingflash)  2006-02-06 09:51:57


Omega koncert volt? Hol? És mikor?
Ügye... talán ez az elsö probléma. Mert gondolom nincs pénz reklámra - mert akkor marha drága lenne a beugró. Igy valószinü csak a fanatikus rajongók vergödenk el.
Illetve sajnos a népizlés teljesen kicsavarodott. Kevesen értékelik ma már a fiatalok küzül a kreativ zenét... illetve bizonyos érdekörök elhitetik velük, hogy egyes szennyek, és mocskok igen is kreativak... és nagyon is "trendi". Hát ügye a népet butitani, hülyiteni kell, hogy bevegyenk minden féle maszlagot. Lásd Amerika.
Amig just see MTV-vel bombázzák a népet... amig szó szerint gyrátják a "sztárokat"... Hát minap néztem egy riportfilmet. Fogtak egy jóképü csajt az utcáról. Hát persze hp-volt: "mindent megteszek, csak sztár legyek". Na több se kellt: Kést neki! Telpjes optikai tuning: szem, orr, száj, mell, has. Feneke volt épensséggel, igy az megúszta. Hozzáteszem 20 éves volt a csaj. És alpból nagyon természetesen csinos. De hát amerikában a nagy duda, meg vasatg ajak a terndi. És ha amerikába az, akkor mindenütt a világba is annak _kell_ lennie. Most tessék kapaszkodni: 25000 dollárért varták át!!! Már majdnem egy zsir új ford mustang ára!

Na most jól elkanyarodtam a témától, de a lányeg, hogy ma már semmin sem kell meglepödni. :o)

Válaszolok<-   

13563. Halivud Estevez, a filmestészta  2006-02-06 09:51:36


Átvezetés:

Ates 2006-Feb-06 8:28
"Nemtom,hogy hogy jon ez ide,csak ugy megkerdezlek benneteket.....

Szerintetek a reklamfilmezes vagy a Video klip filmezes is filmmuveszet???
Mert en azt vettem eszre,hogy soxszor egy reklam vagy egy video klip jobban tetszik mint egy egeszestes film........mert szerintem az embernek aki csinalja nagyobb lehet a szabadsaga a filmnyelvben.........

Varom valaszaitokat......"

Válaszolok<-   

13562. Halivud Estevez, a filmestészta  2006-02-06 09:18:13


Szerintem nem volt nagyon beharangozva, nem?
Nem is hallottam róla. Omega Reloaded?

Válaszolok<-   

13557. JGJ  2006-02-05 23:34:32


Toksz múltkori szavai jutnak eszembe... a Hooligans debreceni bulin: néhány csápoló rokker, vagy vmi ilyesmi...
De ez a mai feeling esxöm megingat bizonyos témákban.Még nem hűlt ki a motor, hazaérkezvén az Arénából, és mint a csapatnak, nekem is leesik az állam ekkora érdektelenség láttán. Gyerekek! Az Omega lépett fel és ennyi?? Aki ott volt, szerintem szintén csóválja a fejét. Ráadásul jegyless koncert... Ha a Rolliong Stones nem nyomná, Ők lennének a legöregebb élő legendák (aktívan).

Válaszolok<-   

<< Frissebb Régebbi >>