hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
régi fájl

Hozzászólsz a témához

Neved: ismeretlen
Felhasználónév:
Jelszó:
Hozzászólásod:
Pofák:
Link leírása:
Link (http://):
...


A téma: Nagy Filmszemle

<< Frissebb Régebbi >>

58029. OSSYNI  2010-02-04 17:23:20


Mert biztos olvasta a halivudi vitánkat

Válaszolok<-   

58004. Halivud Estevez  2010-02-04 09:55:05


Kevesebb, de jobb filmet szeretne az MMK új elnöke. - írja az index.

Válaszolok<-   

57972. OSSYNI  2010-02-03 16:29:41


És ez így is van Levier

Úgy érzem a téma lassan kifutott

Válaszolok<-   

57939. Levier  2010-02-03 11:00:06


Ossyni ! Gyerekek ! Azért a " Nyomozó " című filmet remélem láttátok ? mert az kúrva jó ! És szerintem nektek is tetszene !
Ossyni ! Azok a filmeket amiket mondtál én is nagyon szeretem . Mind két kategóriában léteznek mesterművek ! Én nem tudom azt mondani ,hogy csak Szerzői film barát vagyok mert kis korom kedvencei pl a Mortal Kombat , Dredd Bíró , Leszámolás kis Tokyóban , Tökéletes Katona , Oroszlán szív , Penge , és társaik .. Ma is megtudom nézni őket mert nagyon jók a maguk nemében .... És nagyon jót lehet szórakozni rajtuk ... Az ember nem nézhet folyton művészfilmeket mert bekrepálna ... És B-kategóriás vagy A-kategóriás akció filmeket sem mert az egyoldalú . Az biztos ,hogy nem az anyagiakat szoktam nézni egy filmben .. Sokkal jobban tetszik és nagyobb munkának látom egy jó művészfilm tartalmát mert ahoz agy kell .
Pl az Avatáron tök jól éreztem magam és biztos ,hogy mérföldkő a filmes történelemben , nekem valami hiányzott belőlle .. A Transformerszel az a bajom ,hogy nincsen kiemelkedő pillanata amit megjegyeznék mert rohadt erős színvonalon püfölik egymást a film végére annyi a látott dolog ,hogy kétptelen vagyok föleleveníteni .
Az viszont tény szerintem és hülye példát fogok hozni de egy Forest Gump az több értéket hordoz magában mint például a Kommandó ! És nekem azok a filmek kezdenek manapság bejönni melyeknek van egy komoly eszemei tartalma . És örülök hogy az ilyen tartalmakat már nem csak művészfilmben látja az ember hanem, megpróbálják ezeket belecsempészni más műfajokba is .

Na ! Ez az én véleményem ..

Válaszolok<-   

57925. OSSYNI  2010-02-02 21:18:00


Ja és a miskolci Boni és Klájd, az is jó volt...

Vannak azért jó kis magyar filmek de ezek mind közönségfilmek szinte amiket én tudok, elvont vagy kevésbé elvontat, de élvezhetőt, -nem is jut eszembe

Válaszolok<-   

57922. RCS  2010-02-02 20:49:25


A Kaméleon mekkora jó film! Pont a múlt héten néztük meg újra, és nagyon jó volt. Akkorát üt a vége is, hatalmas sztori.

Válaszolok<-   

57917. OSSYNI  2010-02-02 18:52:30


Na egy ilyen jól átfogott beszélgetés után már nem is tudom hol kezdjem.
Levier.
Sajnos sok filmet nem ismerek azok közül amiket írtál.
Amiket ismerek azok közönségfilmek.
A többiről hallani sem lehet.
Csak egy kis reklám : február 8-ig magyar filmhetek dvd akció van a teszkóba, ha valakit esetleg érdekel

Szóval az hogy én nem hallok egy (azaz sok) elkészült magyar filmről nem magamat hibáztatom.
Legen reklámozva, érjen el engemet.Olyan trailere legyen ami után még hajlandóságot mutatok azok megnézésére.
Ami a legszörnyűbb, hogy 10-ből jó ha 1-2 film az amire azt mondanám, hogy igen ezt megnézném.

Rengeteg jó magyar film van ezeken kívül is.
-Szőke kóla (az vicces, nem ez a -kurva anyátok és a többi...
-Állítsátok meg Terézanyut (minimalista de tetszett)
-Valami amerika (1)
-Kaméleon
-Magyar vándor (nekem nem de sokaknak tetszős)

Na de ezekről lehetett hallani, volt reklámjuk, beszéletek az emberek róla.
Amiket írt Levier sorolt, számomra ismeretlenebbek,hangsúlyozom nem ismerem legtöbbet, de szerintem nagyrészt alkotói filmek lehetnek, amelyek nem közönségbarát filmek, magyarul sem mozi sem tv nem kíváncsi rájuk.
Lehet hogy jó filmek, de nem hoznak egy bizonyos színvonalat, akkor senki nem kíváncsi rá.
Azért mái napig nem sok 1970-2000-ig bezárólag vetítenek kereskedelmi tv-k...

Másik dolog!
Minek van nagy kúltja?
A zsáner filmeknek vagy a alkotói filmeknek?
A válasz nagyon is egyértelmű.
Ha azt mondja a valaki mi jut eszedbe erről a szórol :film -akkor nekem ezek a szavak jutnak eszembe jutnak eszembe
-Terminátor -Bud Spencer -Transzformersz -Arnold Schwarzenegger -Sylvester Stallone -Mátrix

És közel sem Patyomkin páncélos, mert az alapmű vagy Taxidermia de hogy mondjak tetszős ellenpéldát is ami szintén kommersz filmek építéséből de hihetetlen látvány és történeteiről híres Zuhanás c. film , de film szórol mégsem ez ugrik be elsőre hiába tetszett.

közönségnek -közönségfilm, avagy mcdrive és tudod milyen íz van a zacskóban...
művészfilmesdik:ínyenceknek meg drága étterem, amit a társadalom fizet meg jelen pillanatban, és nem tudod mi van az asztalon csak ha már ettél belőle akkor tudod, hogy ízlett e vagy sem.És az a baj hogy sok a nemízlős, nagyon sok!

Válaszolok<-   

57913. ppko.tv  2010-02-02 15:20:02


közben rájöttem, hogy nincs olyan éles határ azok között akik beállnak a sorba, és akik lázadnak. és az sem mindegy melyik oldalról nézzük.

Válaszolok<-   

57911. ZoliWooDoo  2010-02-02 15:17:25


Akkor nem jut hely a hülyeségnek!

Válaszolok<-   

57910. ppko.tv  2010-02-02 15:14:41


>>Végül egy személyes vélemény: én hányok az olyan emberektől, akik ülnek az elefántcsonttornyukban, és elméleteket találnak, ki, hogy miért nem érdekli az embereket az, ami őket, majd kitalálják a média útján terjedő fertőzéseket, meg hogy itt népbutítás folyik. Szerintetek a maga idejében a büszkeség és balítélet pl mi volt? A kibaszott barátok közt, az.<<

Valóban.. igényes jó kis produktumok, amelyek nevelnek, viselkedési mintákat adnak, elgondolkodtatnak, de végülis igazad van, ha valahol fásy ádám a sztár, ott mi szükség van pl. az elveszett jelentésre?

Válaszolok<-   

57906. RCS  2010-02-02 13:16:48


Mi az az LF? Miért kell minden filmcímet meg színész nevét rövidítve írni? Lassan mindenütt ezt látom és már a tököm tele van ezzel! Legalább itt írjátok már ki teljesen a neveket!

Válaszolok<-   

57904. GLK  2010-02-02 12:59:06


Made In Hungária: Én bevallottan hawaii inges fenyőmikimán jampi vagyok, de nem tetszett a film, mert nagyon olyan irányba ment el, ami nekem nem jött be. Konkrétan kicsit olyan szaga volt, mintha a rock n roll valami forradalmi tett lett volna. Nem jó film, ne nézd meg.

Válaszolok<-   

57902. xperhz  2010-02-02 12:48:56


hú, verhoevent bírjuk

Válaszolok<-   

57901. xperhz  2010-02-02 12:46:17


nah, végre kezdünk szót érteni úgy érzem...
nem vagy menthetetlen
néha én is sokallok egykét állami támogatást filmekre. például ott a londoni férfi (ha lehet hinni a pletykáknak mennyiből készült).
viszont ott van (ismét) a kis vuk is, ami ráadásul magyar pénzből! míg a LF nagy része úgy tudom külföldi befektetőé.
és meg lehet nézni azért, hogy melyiket értékelte jobbra általánosságban az általad nagyra tartott közönség. mondanom sem kell, hogy előbbit. pedig azt is sokan szidták még külföldön is.
természetesen nem azt mondom, hogy nem számít a közönség. de az általad többször is felhozott massmedia fogyasztói között inkább kevesebb az aki olyan kultúrális szinten van, hogy felfogja és értékelje a jót, és ne lehessen neki eladni a szart is.
épp ezért (lentebb említve volt) érezhető és látható a kultúra hanyatlása, az igények folyamatos leépülése. ezt nevezheted megváltozásnak, de azért látni kell hogy többről van szó. a tömegkultúrában mindig is több lesz az akinek nem számít hogy józsibarátot nézi vagy a deltát, mert szélesebb spektrumot fog be ez a réteg.

kíváncsi leszek, mire jutsz a törekvéseden. ha sikerül a dolog, akkor pedig a kész filmedre is.

nem felejtettem ki, hogy immunizálódtak az emberek, direkt hagytam ki. nem volt fontos infó. immunizálódásról mindazonáltal szó sincs, inkább csak ellenállóbbak a hatásokkal szemben. de ettől még van, és jobb esetben, jobb helyeken visszafelé is működik (visszahatás).

usában ha jól tudom vannak külön stúdiók, amik kifejezetten független- és kisköltségvetésű produkciókkal foglalkoznak. (ilyen volt régen a Miramax, ami ugyebár megszűnt). ezek kevesebbet szólnak bele a dolgokba, mivel a büdzsé (amerikai szemmel nézve) jelentéktelen részét emésztik csak fel. és nagyon kevés ilyen film készül. ez viszont nekem nem szimpatikus. százalékban mérve kb 5% sztem. pedig vannak ám ott is gyöngyszemek (pl: Tape, Final cut), csak eltörpülnek a rengeteg szemét mellett. és én ezt nem támogatom.

abban semmi gondolat sincs, hogy Kapa bazmegol Pepével. az csak szimplán vicces
és egy csomó helyzetgyxakorlat, kísérletezés. de Jancsó megteheti mert lerakott az asztalra már jópár olyan filmet régen, ami értékes volt (pl Szegénylegények. nem röhög!). vagy csak szimplán megőrült, de ez engem nem érdekel még mindig jobb, mint egy álom.net szintű hígfos.
amúgy pedig ha figyelsz, akkor rejtve elég szatirikusak ezek a kapapepe filmek. rendesen társadalombíráló, de nem akarom belemagyarázni mert nem tisztem.

utószónak annyit, hogy itthon még értékelhető közönségfilm is alig akad (tényleg: vélemények a Made in Hungáriáról? még nem sikerült megénznem). ezen a vonalon vagy az unalomig ismert szarokkal dolgoznak, vagy nagyon bebuknak.
viszont a szerzői filmek mindenhova eljutnak és a jobbakat el is ismerik...
szóval ezek alapján én sem adnék több pénzt közönségfilmre. max olyannak akiben látok fantáziát egy vérfrissítésre (hajrá Ossyni, te már referenciát is tudnál mutatni)

Válaszolok<-   

57899. dar Khordak  2010-02-02 12:32:11


"Először sikeres filmeket kell csinálni,aztán jöhetnek a jó filmek".Ezt Paul Verhoeven(Robotzsaru;Emlékmás) nyilatkozta pár éve.Ezt a mondatot akár mottónak is lehetne venni.

Válaszolok<-   

57897. GLK  2010-02-02 12:07:37


1: ha azok az alkotók, akik nem kimondottan nézőbarát filmet gyártanak nem kapnának alternatív forrásokon keresztül (alapítványok, állambácsi stb) pénzt, akkor nem tudnának filmet készíteni, ergo megszűnne ez a réteg, mivel a producerek nem adának pénzt, mert ott csak a profit számít. illetve a \"közönség\", bocs. pff... és akkor hol is tartanánk? pont a választás lehetősége veszne el azoktól, akik szeretik az ilyen filmeket (is). mert nem egyedül vagyok ám (filmnézőként mondom).
szóval ez nem ugyanaz amit a második pontban a visszájára fordítottál? csak a másik oldal. egyik sem jobb a másiknál, de neked csak a Te változatod elfogadható. akkor ki is kettőnk közül a radikális?


Nem a támogatás totális eltörlését mondom, hanem a csökkentését a művészfilmek esetén. Amúgy érdekes, az usában legjobb tudomásom szerint nincs állami támogatás, mégis készülnek művészfilmek. Meg kell nézni, ott ezt hogy érik el. Gyanítom, adókedvezménnyel.


ha annyira ügyes (ügyesek) vagy (vagytok), akkor nosza! menjetek a könyvetekkel (levédetve) producerhez. ha tényleg jó, akkor ad rá pénzt mert profitot fog benne látni. ilyen egyszerű. miért nem teszed? akkor kézközelbe érhetnének a hőn áhított milliók.

Per pillanat ezen vagyok.

a másik rétegnek csak a fesztiválok és az alternatív források maradnak mert senki más nem finanszírozza (ezek viszont nagyon belterjes közegek). egyik út sem könnyű, de az utóbbi nehezebb

Pontosan ez az, ami irritál ebben az országban, hogy vannak emberek, akik letettek egy filmet az asztalra, jó esetben, és kapják a milliókat, érdemtelenül. Tudom, halottról jót vagy semmit, de nevezz meg a Tanún kívül egy normális bacsó filmet.


ezek az elméletek (amiket nem szeretek alapesetben hangoztatni) a 70-es években keletkeztek, de Orson Welles (filmes csóka, aki nem tudná) híres-hírhedt rádiójátéka (Világok harca, és nem a TomKrúzos. bár lehet csak az mond valamit) 1930ból való. ezek szerint akkor is felismerték már a jelenséget. de fura... nem? és ennél még mehetnénk tovább is, de ennek tényleg semmi értelme. aki az érveket nem tudja elfogadni a saját szűklátókörű gondolkodása miatt, amit eldöntött hogy márpedig így van (vagy eldöntették vele) annak nincs mit mondani. a bombahullásra is hiheti azt, hogy záporeső...

A világok harca az nem tudatosan lett az, ami. OW rádiója vesztésre állt, össze akart hozni egy jó, közönségnek szóló rádiójátékot, csak éppen a hallgatók 99 százaléka lemaradt róla, mert egy másik adót hallgattak pár percig, ahol egy borzalmasan gyenge énekes volt, és elkapcsoltak. Mázlija volt a pasasnak, nem tudatosan akart pánikhatást kiváltani. Azóta igencsak immunizálódtak az emberek, - valahogy ezt mindig kifelejtik - és ma már messze nem lehet őket olyan könnyen befolyásolni, mint régebben.


szerintem legyél híres, befolyásos, és töröltess el mindent amiben elméletek és gondolatok vannak. és vissza az ösztönökhöz!
hajrá, én benne vagyok

Abban mi a faszom a gondolat, hogy Kapa bazdmegol Pepével?

Válaszolok<-   

57896. xperhz  2010-02-02 11:44:39


kommunikációt hallgató (ámde elítélő) tanulóként úgy látom mégis elérte veled a célját az áltudomány (amit részben én is annak tartok). rendesen lehet vele keresni, amit én nem teszek, és soha nem is fogok. elv.
1: ha azok az alkotók, akik nem kimondottan nézőbarát filmet gyártanak nem kapnának alternatív forrásokon keresztül (alapítványok, állambácsi stb) pénzt, akkor nem tudnának filmet készíteni, ergo megszűnne ez a réteg, mivel a producerek nem adának pénzt, mert ott csak a profit számít. illetve a "közönség", bocs. pff... és akkor hol is tartanánk? pont a választás lehetősége veszne el azoktól, akik szeretik az ilyen filmeket (is). mert nem egyedül vagyok ám (filmnézőként mondom).
szóval ez nem ugyanaz amit a második pontban a visszájára fordítottál? csak a másik oldal. egyik sem jobb a másiknál, de neked csak a Te változatod elfogadható. akkor ki is kettőnk közül a radikális?
ha annyira ügyes (ügyesek) vagy (vagytok), akkor nosza! menjetek a könyvetekkel (levédetve) producerhez. ha tényleg jó, akkor ad rá pénzt mert profitot fog benne látni. ilyen egyszerű. miért nem teszed? akkor kézközelbe érhetnének a hőn áhított milliók.
a másik rétegnek csak a fesztiválok és az alternatív források maradnak mert senki más nem finanszírozza (ezek viszont nagyon belterjes közegek). egyik út sem könnyű, de az utóbbi nehezebb
ezek az elméletek (amiket nem szeretek alapesetben hangoztatni) a 70-es években keletkeztek, de Orson Welles (filmes csóka, aki nem tudná) híres-hírhedt rádiójátéka (Világok harca, és nem a TomKrúzos. bár lehet csak az mond valamit) 1930ból való. ezek szerint akkor is felismerték már a jelenséget. de fura... nem? és ennél még mehetnénk tovább is, de ennek tényleg semmi értelme. aki az érveket nem tudja elfogadni a saját szűklátókörű gondolkodása miatt, amit eldöntött hogy márpedig így van (vagy eldöntették vele) annak nincs mit mondani. a bombahullásra is hiheti azt, hogy záporeső...
szerintem legyél híres, befolyásos, és töröltess el mindent amiben elméletek és gondolatok vannak. és vissza az ösztönökhöz!
hajrá, én benne vagyok

Válaszolok<-   

57895. GLK  2010-02-02 10:59:44


Röviden, mert már így is több energiát öltem bele ebbe az egészbe, mint amennyit érdemes.
OSSYNI: Egyet kell értenem veled, ismét, de ha művészkedve, tíz perces beállításokkal forgatod le a filmünket, akkor....
A többieknek.
Elöljáróban: kommunikációt hallgató emberként az a véleményem, hogy egy baromság és áltudomány az egész, ámde jól lehet vele keresni.
A fő gond itt az, hogy két dolgot nem értenek meg egyesek.
1: Én kitartok amellett a véleményem mellett, hogy alapvetően a néző dönti el, mi a jó film. Ha egyes rendezők bizonyos stílusban leforgatott filmjeire következetesen nem ülnek be annyian, mint ahány az indokolt lenne x forint összegű támogatás után, akkor nem a nézők a hülyék. Nem a nézőnek kell elfogadnia az alkotót, hanem fordítva.
2: Persze, el lehetne érni, hogy mindenki az általatok magaskultúrának nevezett filmeket nézze, de akkor el kéne venni a nézőktől a szabad műsorválasztás jogát. Nehogy már bárki is azt higyje, hogy ha Kádár bácsiék alatt lett volna egy adó, ami nyugati filmeket, és rajzfilmeket ad, bárki is nézte volna a hazait, vagy legalább is csak egyes műsorokat. Meg lehet nézni, ma hány embert érdekel az magyar 1, magyar 2, vagy a duna.

Végül egy személyes vélemény: én hányok az olyan emberektől, akik ülnek az elefántcsonttornyukban, és elméleteket találnak, ki, hogy miért nem érdekli az embereket az, ami őket, majd kitalálják a média útján terjedő fertőzéseket, meg hogy itt népbutítás folyik. Szerintetek a maga idejében a büszkeség és balítélet pl mi volt? A kibaszott barátok közt, az.

Válaszolok<-   

57893. xperhz  2010-02-02 09:24:30


nah, a framing elméletről és a hallgatási spirálról írtam az előbb...
a média hatással van a közvéleményre, közízlésre azzal, hogy milyen műsorokat és híreket tálal a nagyközönség elé, és ezt hogyan adja elő. burokban ennyi. azt nem tudják szabályozni, hogy hogyan beszélsz (bár a hallgatási spirál erre is kitér), viszont azt hogy miről beszélsz, azt nagy mértékben.
ennek viszonylagos ellenpontja a performatív hatás modellje, ami azt mondja, hogy a néző a média által felkínált lehetőségek közül azt választja ki amivel leginkább azonosulni képes. előny a tematizálás. itt megmelíthető az, hogy "nem a kognitív disszonancia csökkentésének a vágya, hanem a néző motiváltsága ill. motiválatlansága áll" a középpontban. ez szervesen kapcsolódik innen már a szociológiához, kis ugrással pedig az általános lélektanhoz lukadhatunk ki.

más. az egy dolog, hogy valakik sznobizmust csináltak a "10perces snittekből", viszont nektek nem kellene sznobizmust csinálni abból, hogy elvből elutasítjátok ezáltal ezeket a filmeket (és globálisan mindent ami "művész".
attól, hogy valami lassú, még lehet értékes. nem feltétlenül, de lehet. tudni kell lassú filmet is nézni, nem csak a pörgő-forgó-csillogó képeket. szerintetek kinek válik leginkább az előnyére, ha egyre jobban gyorsul a társadalom? meg kell tanulni néha lassítani és gondolkozni kicsit.

Válaszolok<-   

57891. xperhz  2010-02-02 06:32:12


én nem szeretnék amerikában filmet forgatni.
nem vágyam, hogy a producerek (szinte bármily kis költségvetés) belekontárkodjanak abba amit csinálok és kihúzassanak velem jeleneteket, mert "ez így nem megy".
amúgyis írtam, hogy pofátlan nyúlás (konkrétan egy egész filmet nyúlt le Nimród), szóval számomra értéke nulla lett. illetve egy, mert szórakoztató volt.
a taxidermia ha jól emlékszem köddel kezdődik és azzal, ahogy Morosgoványi belép a kamera elé. de régen láttam már, lehet, hogy rosszul emlékszem. az operatőri munkát mindenki tanulhatná, a rendezés fantáziadús megoldásait mindenki irigyelhetné...
Jancsó munkásságát kérlek akkor szidni, amikor ő végigberhelt egy egész "komcsi" időszakot úgy, hogy közben folyamatosan oltotta őket a filmjeivel és nem érdekelte a három T. és ha neki nincs a fejeseknél "haverja", akkor nem csak filmet nem készített volna valószínűleg. remélem érthető...
Levier mondott pár magyar filmet. nagy részét alátámasztom. A nyomozó pl nagy kedvencem lett. A Fekete kefét pedig moziban néztem (húú, az ember képes beülni magyar filmre a moziba?).

"úgy veszem észre terjednek a sémaemberek, a sémanézők"
ezt hívják egységesítésnek (szakkfifejezés nem jut eszembe). a média információ-manipuláló hatalomgyakorlása, ha csúnyán akarok fogalmazni. nekünk éveken keresztül ezt verték a fejünkbe (magyar oktatási rendszer). az info hatalom, ha eléred azt, hogy azt nézzék/hallgasság/arról beszéljenek amiről te akarod, akkor nyert ügyed van. emellett kötelező jelleggel megemlítették, hogy objektivitás. pff!
az egész arról szól, hogy az emberek elfelejtsenek gondolkodni, hogy az igényeik egyezőek legyenek, mert így elég egyet (egyfajtát) gyártani, és azt mindenkinek el lehet adni. az pedig nem kis pénz, jóval egyszerűbben.
ezt nem csak a médiában találod meg. mindenhol ez megy.

Válaszolok<-   

57890. ppko.tv  2010-02-02 01:27:41


sztem az igény mindenkiben benne van. valami másra, mint amivel mindennap találkozik. persze ez összetett dolog, mert ma erősebb impulzusok kellenek, hogy hasson. már a natgeo-n is háború, meg gyilkolászás megy...apám.
ossy: én nem a milliomost sajnálom, hanem azt, hogy intellektuális, és intelligencia síkon igen alacsony szintű produkciók sikeresek és úgy gondolom, hogy ezen a síkon magasan mozgó alkotóknak nem kellene melléjük állni...nemcsak halivudban, hanem holywoodban sem.
úgy veszem észre terjednek a sémaemberek, a sémanézők, azaz egyre egyformábbak az (alacsony szintű) igények, nincsenek megfelelő mennyiségben a különcök/különlegességek...nem divat már?
hogyan lehetne az igényt feltámasztani erre egyáltalán? tudják a sémaemberek, hogy van más is a józsibaráton és az avataron kívül? miért nem?
na megyek aludni..

Válaszolok<-   

57887. Levier  2010-02-01 23:29:37


Mansfield ( Szilágyi Andor )
Rózsa Énekei ( Szilágyi Andor )
Talpuk alatt fütyül a szél ( Szomjas György )
Argó ( Árpa Attila )
Lora ( Herendi Gábor )
Fekete Kefe ( Vranik Roland )
A Nyomozó ( Gigor Attila )
Utolsó Idők ( Mátyássy Áron)
Fehér Tenyér ( Hajdú Szabolcs)
Off Hollywood ( Hajdú Szabolcs)

Mind rohadt jó magyar film ! Nekem legalább is

Válaszolok<-   

57883. OSSYNI  2010-02-01 22:29:46


Xperhz és a többiek...
Még mindig GLK mellett a pont.
Nem akarok veled kötözködni, de amik lentebb említve vannak, azok főként nyugati és igen is közönségbarát értékes mondanivalós alkotói filmek.(művészfilm)Ami nem olyan vagy ilyenek mint említettek, arról soha nem is fogsz hallani, mert nincs akkora hullám mögötte.Pedig amerikában sem csak transzformerszfilmek készülnek.Kis studiók nyomják 1000-el azokat is kifele,de a kutya se kíváncsi rá, ha csak nem 20-30 év közötti egyetemista, mert jellemzően egyetemisták és tanárok filmje az érthetetlen megfejtésre váró művészfilmek.

De itt nem ezekről a lentebb említett jó filmekről van szó hanem a magyar "10perc/snitt" mutatós filmekről.
"van egy Taxidermiánk, és volt egy Kontrollunk. "
Bizony és semmi több.
De lássuk a tényeket ahogyan én látom.

A Taxidermia első 15 percét láttam.Egyszerűen nem bírtam tovább nézni, pedig tényleg nagy érdeklődéssel álltam neki nézni.Soha el nem felejtem azt a kezdő snittet amikor kb 2-3 de lehet 5 perc is volt, valami sikátoros híd alatti képről mászik lassan lefele a kamera...
Megalszik a tej a számba film...
MI EZ HA NEM 10perc/snitt gusztustalan (ahogy lentebb lett fogalmazva) szellemi maszturbáció, -hogy én ilyet is tudok ALKOTNI...

Kontroll
Megcsináltak egy művészfilmet NEM ÁLLAMI PÉNZBŐL full amerikai módra."agyatlan"akció jelenetekkel dúsítva...-végeredmény--> a rendező kiment amerikába "agyatlan horrorfilmeket forgatni.Bizonyára nem szívügye az alkotói film teljes szabadsága, inkább az alkotás szabadsága, hogy Ő filmet rendez amerikában...
-Ugyan ki ne szeretne...

Igen is GLK zsáner forgatókönyveit is meg lehet kis csavarral csinálni, hogy alkotói (művészkedő) jellegű legyenek.Ez már a rendezőn múlik hogyan meséli el a történetet.
Mert egy párbeszédet 20 féle képpen elő lehet adni.

Legyen ön is milliomost utána néztem 8 évig ment adásban!
NYOLC évig!!Nem csoda hogy levették.Nem azért mert a nézők bunkók, hanem azért mert unalmassá vált!Az hogy mi megy helyette, az más kérdés.És higgyétek el nagyon sokmindenkit zavar az ami helyette megy.

Én abból indulok ki, hogy a régi FF filmeket miért szerették az emberek?Ifjú titán koromban apám mindíg nézte ezeket, én meg csak nevettem rajta (ciki a régi ugyebár)míg meg nem néztem egyet...
Hát komcsin mondom le a kalappal mind a mái napig.
Nem tudunk közel sem olyan színvonalat csinálni mint akkoriban.

-miért?
Mert a kommunizmusban csak az kapott pénzt filmre aki tövig be volt nyalva, és persze az elvtársak engedélyével ugyebár...

Tehát ne keverjünk össze amerikai és magyar filmeket ami alól azért persze van 1-2 jó kivétel.
És akkor lássuk is miről beszélek, ami lehet hogy vicces jelenet, nekem csak szimplán igénytelen: Jancsó Miklós ala Link! Anyád! a szúnyogok

Válaszolok<-   

57882. xperhz  2010-02-01 21:30:47


yoooo!!!

Válaszolok<-   

57881. Levier  2010-02-01 20:45:44


Tudod ! Gettómilliomos !

Válaszolok<-   

<< Frissebb Régebbi >>