hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
régi fájl

Hozzászólsz a témához

Neved: ismeretlen
Felhasználónév:
Jelszó:
Hozzászólásod:
Pofák:
Link leírása:
Link (http://):
...


A téma: Amerikai magyar halivud - felkötni a gatyát

<< Frissebb Régebbi >>

83355. pppbela  2015-07-24 13:02:35


Meleg helyzet!!

Biztos valami próba volt, hogy iPhone-ra készüljön. Megdolgozták rendesen utólag.

Válaszolok<-   

83354. OSSYNI  2015-07-24 01:05:55


Igazi érdekesség, technikailag és témájában is...
Katt megéri !

A film érdekessége, hogy egy xaros telefonnal, iphone-al csinálták. "amatőr film" , bár szerintem trailer alapján óriási !
trailer:


egyéb infó:
http://nofilmschool.com/2015/07/tangerine-sundance-iphone-5s...

Válaszolok<-   

62209. zan  2010-07-21 12:57:52


Kedves Halivud!

Erősen elgondolkodtam a saját írásomon, és pár reakción is. Hihetetlen, hogy mennyire sikerült célt tévesztenem az elmúlt másfél évben, ezért most átszerveztem néhány dolgot, és őszig leforgatunk egy rövidfilmet, melynek műfaja... nevezzük mondjuk kísérletinek? Néhány tekintetben szeretnék újat nyújtani és alkotni, így a műfaj is nehezen meghatározható. (a művészfilmeket ki nem állhatom, így garantálom, hogy attól távol áll)

Vannak ugyan dolgok, amikkel még nem rendelkezem, és a költségvetést én is szigorúan nullán szeretném tartani, de akkor is belekezdek, ha erős kompromisszumokat kell kötnöm.

Azonban ha van budapesti, vagy Budapest környéki halivudos, aki szívesen részt venne/segítene ebben a projektben, szívesen próbálna meg olyat alkotni, ami nemzetközi viszonylatban is megállja a helyét, annak várom visszajelzését.

Elmondom mi jött össze az elmúlt héten, majd rátérek mi hiányzik még nagyon:

Van forgatókönyv (ez már több, mint egy éves), rendező, producer. Egy darab operatőr és kamera. Három színész a három főszerepre, mindannyian filmes vagy színpadi múlttal rendelkeznek. Van hangmérnök, felhasználási engedély a kiadóktól a jogvédelem alatt álló zenékre, zeneszerző a saját zenékhez. Vágó, vizuális effekt specialista (csak színezésre és egy rövid főcímhez, amúgy nincsenek effektek) Kb. 20 statiszta (ebből még kell néhány), valamint megvan a helyszínek jelentős része és egy fotós, hogy dokumentáljuk a melót és készítsünk pár beállított fotót promóciós célból.

Amire nagy szükség volna, hogy ne csorbuljon túl sokat az, amit elképzeltem:
világítástechnikus, (esetleg pár járulékos piláccsal , bár pár refink van azért)
egy kontrollmonitor
glidecam, a majdnem 4 kg-os kamerához
egy extra operatőr kamerástul egy napra, vagy a forgatás teljes idejére, werket készíteni, mert az nagyon muri
egy dramaturg, aki a forgatás előtt biztos ami tuti átfutná velem az anyagot

Ha érdeklődik valaki, azt jelezheti itt, vagy az info kukac endofline pont hu email címen. A film műfajánál - „műfajatlanságánál” - fogva kissé veszélyes vállalkozás, de mindenképpen egyedi és kicsit sem nyomasztó. Nem art, nem sztarvarsz, nem paródia. Nem egy tipikus amatőr film.

Ha érdekel az együttműködés, előzetes egyeztetés után nagyon szívesen látlak belvárosi irodánkban, ahol minden kérdésre választ adunk, hogy megalapozott döntést hozhass a részvételről.

Üdv,
zan

Válaszolok<-   

62135. ppko.tv  2010-07-19 15:33:18


ja.. a projekt manager már tud magyarúúúúúúúl

Válaszolok<-   

62130. Oldman  2010-07-19 15:08:04


Erre mondják a fészbúkon, hogy "lájkolom"!

Előzménye    Válaszolok<-   

62127. ppko.tv  2010-07-19 14:04:45


Ok, akkor rajta...ujjgyakorlatnak nevezzünk a Bigstar.tv-nél, az online film fesztiválon. Határidő dec 31. 5 percet film kell. Aki akar csatlakozni (úgy értem valamije van, de egyedül pl. nem tud nevezni vagy úgy gondolja kisebb eséllyel mehetne) írjon nekem mailt. A nevezési díjat kifizetem, a nyereményt meg elosztjuk

Válaszolok<-   

62122. Redix  2010-07-19 13:01:14


Én már régóta gondolkodom egy közös filmben, és ötletem is van ill. most is ezen dolgozom. Csak még korai róla beszélni. De örülök, hogy nem én vetettem fel, így legalább látom, hogy többen is érdeklődnek. Igaz én egy egész estés filmben gondolkodom. Tom Levantine-el a napokban beszélgettem is erről, hogy milyen célom van, de még tényleg korai.

Válaszolok<-   

62121. Oldman  2010-07-19 12:43:25


Hozzá kell szólnom, mert erősen érintve vagyok. Amit most forgattunk aban (elvileg) én vagyok a rendező, de ez csak ilyen hülyeség, mert az enyém volt az ötlet. Viszont korántsem minden úgy lett leforgatva ahogy én akartam és ez csak azért van, mert pl nem fogog Tschoby-val vitatkozni egy képi elem összehozásáról, a kisujjában több van mint az én agyamban. (majden mvitatkoztunk mert azért hajlamos vagyok rá, de kapcsoltam!) Mégcsak nem is vagyok jó rendező, inkább csak szervezni tudok,.. (sok cuccban mint ötletgazda vagy producer voltam ott,..) nem kell 10 rendező, de lehet 2-3 nyugodtan, úgy jobban kikristályosodik a kép, letisztúl a koncepció, és kevesebb hiba lesz. Nyugodtan állíthatom, hogy a legjobb út, ha mindenki azt csinálja amihez ért,.. viszont a szakma iránti alázat néha megköveteli, hogy merjünk kicsik is lenni, és ismerjük be a hibáinkat, (igen, RCS igazad van már megint B+, a helyes(helytelen)írást is!) ;-)
Jópár emberrel dolgozhattam már itt közületek, Esteveztől ppko.tv-n keresztűl Tscohoby-ig, nem sorolnám fel mind, de biztos, hogy sok film nem azért nem készül el, mert nincs hozzáértés,... Néha megdöbbentő dolgokat látok itt is a kisfilmek között, amik hatszor jobbak az én kis etüdjeimnél,.. és pont ezekből merítek erőt én is, mert látom, hogy mi mindent meg lehet "semmiből" csinálni.
Működne a halivúd project. Én vállalom a világítást, és a statisztálást. Aki hozza a sztori-t az legyen a rendező. Van 30-40 m2 chromakey hátterem, pár refim, állványok, derítők, egy kis hd kamera, és "baromisok" idő amit ilyen közösségi dolgokra szánok. Vagy mégis mit gondoltok minek járok ide???

Válaszolok<-   

62120. ppko.tv  2010-07-19 09:38:42


at xperhz
jaja valami ilyesmi csak működhetne.. pont emiatt gondoltam alkalmazni a projekt rendszert. öregebbek talán ismerik a yello' nevű együttest, nos boris blankról és dieter meyerről már a 90es években is az a hír járta, nem sűrűn találkoznak, csak koncerteken, egyébként mindent megoldanak interneten keresztül. talán az 500GB tár elég lehet ilyesmire...

at pa.
hidd el, mindenki hasonló cipőben jár - tudjuk milyen dolog amit leírtál, egyúttal és minden tiszteletem azoké, akik 1. ennyire céltudatosak, család/munka ügyben 2. akik tudnak kokrét nemet mondani..ez sokkal nagyobb segítség, mint egy bizonytalan igen.

at rmk
és képzeld el milyen ha ez tényleg profin meg van szervezve komoly háttérrel és úgy nem lenne időprés lenne forgatókönyv stb. stb.. szinte kizárt, hogy valakinek olyan problémája lenne amit ne lehetne megoldani, egy forgatás nem a személyeskedésről szól. valami olyami kell ehhez, hogy 'elkötelezettség' asszem..

Válaszolok<-   

62119. RedMonkeyKran  2010-07-19 08:06:09


Na, ha már ilyen őszinteségi roham tört ránk

OSSY: veled én is szívesen dolgoznék. Vagy tök jó lenne, vagy kinyírnánk egymást

P. Attila: Már dolgoztunk is együtt /csak hogy hízzon a májad egy kicsit/: El lett mondva kb. mit szeretnénk, oda álltál és megcsináltad! Ennyi! / és nem volt rosszul komponált kép meg 2 méteres luft a fejek felett, stb.

xperhz gondolat menetére reagálva: nem rossz az ötlet, de megmondom őszintén, én már megválogatnám kivel dolgoznék. Ez nem nagyképűség meg MAJOM-kodás! Gondolom azért van mert már öreg vagyok
Nekem már nincs 20 évem arra, hogy szart csináljak / persze azért csinálhatok /

Oldman-nel / és a többiekkel / együtt dolgozni is jó volt!
Ha csak azt nézem, hogy ppko-ék mit futkoztak a lámpákkal, hát nem semmi. Egy kép nagyon megmaradt bennem: az egyik srác, nyakatekert pózban tartotta a lámpát ezer percig, mert nem fért oda az állvány. Nem nyivákolt, hogy - jaj de nehéz, meg a tököm tele van! - A hosszabító meg rövid volt de nem kellett könyörögni, hogy hozzanak. PPKO szó nélkül futott egy kört és megoldotta.

Na most remélem jól benyaltam magam

Válaszolok<-   

62118. Pákozdi Attila  2010-07-19 02:17:26


1. Igen sajnos általában ami nem tetszik azt megírom.
A PHP fordítást meg azért nem ajánlottam fel, mert örülök ha lyuk van a hátsó felemen, mert naponta 11 órát töltök a munkahelyemen után család, s aztán 3-4 órában másodállásban csinálom azt ami igazán érdekel és örömmel tölt el, vágok, felvételeket készítek, értekezünk, s építjük a vállalkozást a kollégáimmal és amikor még marad időm weboldalt programozok. Persze természetesen van amikor ki tudom magam pihenni.

2. Közös filmben én biztosan nem vállalnám még csak a rendezést sem ... de még csak a felvétel készítését sem... mert macera. Kapacitáshiány miatt képtelen lennék az ilyen emelt szintű agyi munkára mostanság.

De nyilván a fentiekkel valaki vagy egyet tud érteni vagy aszongya, hogy süket duma. Én elértem arra a pontra, hogy az energiáim nagy részét az Isteni rendelésnek megfelelően a családba és a hobbimba próbálom átvinni. Remélhetőleg nemsokára - egy-két akadályt lekűzdve - pár éven belül azt csinálhatom majd amit igazán szeretek.

Off. Uff

Válaszolok<-   

62115. xperhz  2010-07-18 23:30:49


a több rendezőre (és egy esetleges egészestésre) reagálva eszembe jutott egy olyan dolog, ami nem is egészen új a filmes körökben: egy film alatt kihozni több munkát? ami tematikában valamilyen szinten kapcsolódik egymáshoz.
ez egy kicsit láncfilmeshez hasonlító ötlet is, csak amire én gondolok, össze lenne tervezve.
mondok két példát, ami hirtelen eszembe jutott:
- Three... Extremes (Sam gang yi)
- Eros

előbbit láttam, arról érdemben tudok nyilatkozni. tudom, hogy itt jönnének a fikák hogy "keleti film meg műészfilm blablabla" de nem ez a lényeg. hanem az egész ötletnek az elve.
például országrész szerint ha összejönne több, kisebb stáb már el lehetne egy ilyenen is gondolkozni. és akkor már a messzelakás sem lehet akkora kifogás...

Válaszolok<-   

62114. OSSYNI  2010-07-18 22:59:19


Én pl: Redmonkey-val rendszeresen dolgoznék, nagyon jók az épített cuccai.És mert ismert, kézzel fogható referenciái vannak, és nem akar világmegváltó lenni.
Ha nem 500 kilométerre laknánk egymástól, már biztos nagy haverok lennénk
Ez a nagy távolság ez öli meg az egészet, és csak a neten keresztül vagyunk mi elérhető kéznyújtásnyira.

Vagyunk még itt többen, nem akarok neveket sorolni, sokaknak van szépérzékük kamerázást illetően, de aki lassan öreg róka itt az mind úgy is rendezne.
Hiszen minél öregebb rókák vagyunk, annál inkább tudjuk megvalósítani álmainkat, elképzeléseinket(jobbra).

Láncfilm.Amúgy nem gondolnám, hogy sok epizódot élt volna még meg a dolog, egy baromságnak viszont elment, ezzel itt több volt az egész hangulat, jó egy emléknek

Válaszolok<-   

62113. ppko.tv  2010-07-18 22:17:22


akkor a probléma megoldva és - visszaemlékezve a vitaindítóra - csak annyi a baj, hogy ossyni nem tudott ezekről

Válaszolok<-   

62112. Halivud Estevez  2010-07-18 22:04:18


Tavaly forgattam egyet, innen jöttek segíteni (honnan máshonnan). Az már közösnek számít? Remélem sok ilyen kooperáció van a háttérben, legfeljebb nem tudunk róla.

Láncfilmnél az volt a baj a végén, hogy nem értem rá. Pedig folytathattam volna... lett volna megoldás a Quantum féle jelent után is.

Válaszolok<-   

62110. Tom Levantine  2010-07-18 21:44:26


ppko.tv:
Szerintem, ha az itt jelenlevők tehetősebbik fele összefogna, akkor már időpocsékolás lenne egy 5 perces filmbe fektetni az energiát. Azt egyedül is megtehetik, minek gyűlnének össze hozzá? Mondjuk erről merengeni értelmetlen. Ha esetleg valaki előállna egy pofás kis forgatókönyvel, amit felajánlana, hogy közösen pakoljátok össze, akkor már lenne miről beszélni. De feltételes módban emlegetve ezt a témát nem sok jelentkezőt fogsz találni.

Válaszolok<-   

62109. RedMonkeyKran  2010-07-18 21:40:06


ppko.tv - teljesen igazad van! A kulcsszó: áldozat! De ha ezt már áldozatként éli meg az ember, na az gáz!
Az olyan dumák, hogy ezért meg azért nem megyek, csak félrebeszélés. Ha én megakarok csinálni valamit, akkor megcsinálom. Ilyen egyszerű. Az is bla-bla duma, hogy : jaj a csajom miatt meg a család miatt /asszony/ stb. Aki erre fogja az meg is érdemli a sorsát. Akinek ilyen párja van, az jobb ha elválik vagy kidobja a csaját.

Rendezős kérdés: egy rendező van és kész! Aki beáll a csapatba az azt csinálja amit mondanak és kész.

Más gondolat: / ez már rég fortyog bennem / A tököm tele van a tinédzserekkel akik át sem gondolják a dolgokat, hogy mivel jár egy normális film elkészítése / egy 5 percesé is /. példa: megkerestek innen, hogy daru filmhez meg ilyesmi. Megnéztem miről lenne szó, tetszett az ötlet. Mondtam oké, lemegyek INGYEN! Semmit sem kérek érte / mondjuk közel lett volna /. 1-2 email váltás és nagy csend. Nos üzenném innen az illetőnek: nézze már meg, hogy mennyibe kerül egy daru bérlés, kösz.
Nem nevesítve, de akihez szívesen megyek, mentem és a jövőben is mennék, azok úgyis tudják / remélem /.

Én benne vagyok közöl filmkészítésben. Lássuk a sztorit és a rendezőt!

Na most meg megiszok egy sört!

Válaszolok<-   

62108. ppko.tv  2010-07-18 20:50:44


ZWD

at 62103.pont ezét írtam, hogy áldozatot kell hozni. és ezt előre el kell dönteni, hogy hajlandó vagy-e rá. annyi kritika és kifogás lefolyt már a halivudon hogy ebből emberek már hibátlanul lehetne dolgozni tényleg, szinte mindent tudtok, hogy miért nem jó..itt az idő hogy megmutassátok, mi a jó.
8-10 rendező mondjuk sok, de 1 alá alárendelni magad nem gond. egyébként meg ki kell próbálni. úgy ahogy egy fórumot is, ezt is moderálni kell és szervezni (aka. producer) aki hozza a (jó)forgatókönyvet gondolom az megkapná a rendezés jogát.. innentől átadom..

at 62105. így van, a vagány amatőrfilmesek apukák/anyukák lettek...valszleg jóval kevesebb idejük van. stb stb.. de ettől még lehet próbálkozni nem? sok esetben már az is nagy segítség, ha az ember el tudja dönteni, hogy "hát igen...azt hiszem itt az ideje, hogy abbahagyjam" vagy "oké, de csak egy 3 perces szerepet vállalok"

szerintem menne, sőt..rengeteg vetélkedő van pl. külföldön. be lehetne nevezni az egyikre. ezek rövid, 5 perces dolgok. akár egy hétvégén vagy 2 hétvégéből 1-1 napon leforgathatók. nem kell egyből nagyjátékfilmet készíteni. de rengeteg sztori van szabadon könyv vagy történet formájában, ha nincs ötlet.

nos?

Válaszolok<-   

62106. ZoliWooDoo  2010-07-18 14:13:32


Megáll a külföldi turista a Magyarországon érdeklődni.
Angolul, németül, svédül, olaszul.
Az emberek csak néznek, nem értik.
Turista el.
Emberek összenéznek, látod mennyi nyelven tudott, mégsem értette meg magát!

Válaszolok<-   

62105. ZoliWooDoo  2010-07-18 14:08:44


Sajnos 10 év Halivud-ban azt is jelenti az akkori családfüggetlen, gondtalan fiatalok 10 évvel, néhány családdal, gonddal állnak a hátuk mögött.
Vagyis a "Pál utcai fiuk" sem rágnak gittet, és a grund sem a régi.
Viszont rengeteg tapasztalattal gazdagodtak, ami bölcsebbé, szerényebbé tette őket a szakma felé.
Ezért nem egyszerű egy közös projekt.
Más: példa az elszakadt Láncfilm ötletem is.
Pedig ott mindenki maga rendezte, készítette saját epizódját, egymástól térben időben függetlenül.
Így is előfordult, hogy belepofáztam más ötletébe, persze jó szándékkal, de valahol még is a saját akarat érvényesítése okán. Ahogy más is, máséba, sőt olyan is aki kibic maradt.
Itt is mint mindenhol természetes az eltérő felfogás, környezet, egyéniség.
Azaz "örömzenét" is csak hasonló zenészek tudnak játszani.
A filmek stílusa szerencsére legalább olyan sokszínű mint a zenéé.
Vagy katonás fegyelemmel elfogadni a csapat döntését, vagy felesleges időrablás akár beszélni is róla.
A StarWarstól a 3D animáción át a lövöldözésig terjesztve a skálát sajnos nem gondolom hogy lenne egy egységes felfogás a projektet illetően.
Sem témában, sem időpontban, sem technikában, sem helyszínben.

Válaszolok<-   

62104. xperhz  2010-07-18 13:39:16


ez pontosan így lenne...

Válaszolok<-   

62103. Tom Levantine  2010-07-18 13:17:00


Szerintem az ilyen közös filmezés a poziciók kiosztásán dölhet el leginkább. Le merném fogadni, hogy 10 jelentkezőből 6-7 biztosan rendezni szeretne, ha pedig ezt nem teheti, akkor inkább részt sem vesz az egészben.

Válaszolok<-   

62102. ppko.tv  2010-07-18 11:53:48


erről én nem nyitok vitát...sztem egy idegen nyelv ismerete alap (volt 20 évvel ezelőtt, ma inkább 2-3) főleg bizonyos szektorokban (IT és a film is ide tartozik) ahol sok különböző nemzetiségű emberrel kell kommunikálni.
aki nem hajlandó ilyen irányban fejlődni az rengeteg dologból zárja ki magát az életben, vagy legalábbis késéssel jut el hozzá minden..(pl. YT is csak nemrég óta magyar)
nem is tudom hogy boldogultok az ediussal

Attila, hogy miért kell ezekkel a nyelvekkel bajlódnod? azért mert kissebbség vagy...olyan kissebbség akinek a nyelvét k.nehezen tudják elsajátítani mások, illetve túl kicsi a kissebbség ahhoz, hogy figyelembe vegyék az igényeidet. amúgy meg rengeteg kifejezést külföldiül használsz.. snitt, plán, dof, és még vagy többszáz

nagyon csendesen jegyzem meg: eddig 4-5en jelentkeztek a rendszerbe és örültek valamilyen szinten, hogy van ilyen (nem mintha nem tölthette volna bárki ezt az ingyenes php-t és telepíthette volna fel a saját tárjába) a többiek csak kritizálták, még ossyni is azt írta, hogy mindenképp átrágja magát valahogy rajta...ez nem probléma féreértés ne essék de rendkívül jól jellemzi, hogy ki milyen akadályokat támaszt maga elé ezen a téren. érdekes módon olyat nem ajánlott fel senki, hogy "gáz hogy nem magyar, de ha gondolod vállalom, hogy átírom a php-t"

hogy lesz ebből nagyfilm? közösen? vagy kiderül, hogy nem is igazán akarjátok? vagy külön-külön fog maszatolni továbbra is mindenki?

tényleg kíváncsi vagyok a véelményetekre.

Válaszolok<-   

62100. Tom Levantine  2010-07-18 01:25:43


Az maradjon a delikvensek szégyene, ha nem tartja fontosnak saját népe nyelvét megtanulni tisztességesen.

Nem olyan angol nyelvtudásra céloztam, hogy még egy magyar amatőr filmes is Amerikát majmolva angolul készíti el filmjét. Viszont egy külföldi munkahelyre igen hasznos lehet, ha párbeszéd szinten megy az angol. Egyik ismerősöm sikeres cégnek a tulajdonosa, de szó szerint egy mondatot nem tud leírni helyesen. Na erre varrjál gombot.

Válaszolok<-   

62099. Pákozdi Attila  2010-07-18 00:28:57


Én úgy vagyok vele, hogy a kevés kivételtől eltekintve sokan még a magyar nyelvet sem ismerik... először talán ezzel kéne ismerkedni, aztán más nyelvekkel. Természetesen nem elfogadva, de elismerve az angol nyelv népszerűségét. De ettől még nem változik meg semmi. Milliárdnyian beszélik az angolt oszt mire mentek vele?! ... de inkább nem folytatom, mert az eléggé messze visz a topic.... na a fene... szóval a témától.
No a lényeg: első az anyanyelv aztán jöhet a többi.
Nem kell feltétlenül majmolni a nyugatot.

Válaszolok<-   

<< Frissebb Régebbi >>