sac lancel coach outlet sunglass outlet Cheap Sunglasses Oakley Sunglasses Oakley Sunglasses Tory Burch Outlet true religion jeans adidas jeremy scott Oakley Sunglasses Sale oakley sunglasses cheap cheap oakley sunglasses discount oakley sunglasses


hirdetés

hirdetés

Kapcsolat az ördöggel


Legutóbb nézted


régi fájl

Hozzászólsz a témához

Neved: ismeretlen
Felhasználónév:
Jelszó:
Hozzászólásod:
Pofák:
Link leírása:
Link (http://):
...


A téma: Hogyan tegyük hivatalossá a Stúdiónkat?

<< Frissebb Régebbi >>

68229. RCS  2011-02-27 18:33:07


Pénz kell hozzá

Válaszolok<-   

68227. OSSYNI  2011-02-27 17:20:24


az nem így működik.
A filmeket a Magyar filmszemlén kell indítani, az ott kikerült legjobbat lehet pályáztatni különféle díjakra.Ha már valaki a jelölésig eljut már jó.

yt-az semmi.

Válaszolok<-   

68226. Supermedia Pictures  2011-02-27 16:41:56


Sziasztok!

Ha csinálok egy rövidfilmet, és feltöltöm youtubera akkor lehet hogy oscar díjat fog kapni? Tudom hogy ennek szinte semmi esélye, de elvileg lehetséges? Vagy mi kell hozzá hogy eggyáltalán átgondolják a jelölést?

Válaszolok<-   

22311. OSSYNI  2006-12-06 14:05:33


Hellósztok

Én megőrülnék ha valaki megmondaná,hogy mit és hogyan csináljak.Persze nem az esti hiradóról beszélek, a tv-zéshez szerintem teljesen más mentalitás szükséges,az munka.
A film pedig SZERELEM!

Válaszolok<-   

22269. Pákozdi Attila  2006-12-05 11:45:05


Viktor!

Dejó neked... én mán megmondom őszintén vótam egy kereskedelmi tévében... s sajnos elvették a kedvem az ottani munkától, de az alkotás örömétől természetesen nem tudták elvenni , s kisebb munkákban veszek részt.
Jövőre lesz egy nagy durranás... amikor is betörök a médiapiacra (pajszerrel ) , s lenyomok mindenkit... Majd én megmutatom, hogy kell csinálni.

Válaszolok<-   

22221. Halivud Estevez, a filmestészta  2006-12-02 20:49:13


Attila:
Informatikai cég vezetője pl lehet, hogy nem is tud programozni. De jó vezető, jól vezeti a projekteket, tudja honnan kell pénzt szerezni, kapcsolatokat építeni miegymás, az alkalmazott szakemberek pedig tudják a dolgukat jó esetben. Egy cégnek amúgy is x tulajdonosa lehet. A vállalkozó az megint más tészta.

Válaszolok<-   

22213. stafford  2006-12-02 08:05:40


A mai kapitalista vilagunkban mindenki azt csinal, amit akar. ez valahol jo is rossz is. Tegyuk fel, hogy a cegem gagyi dolgokat tud csak kesziteni. Kit zavar ez??? Az utolso csovest sem, hiszen ha nem tetszik a referenciak keres masik ceget es toluk rendeli meg a melot. Ennyi.

A masik oldal persze a kozszolgalati resze a dologknak, ahol olyan emberek ulnek, akik az orszag, vagy adott esetben a varos onkormanyzatanak (tehat valahol a mi penzunkbol) a penzebol logatjak a labukat. Naluk szamon lehetne kerni ezeket a dolgokat.

Válaszolok<-   

22210. Pákozdi Attila  2006-12-02 00:07:53


Sajnálom és egyben felháborítónak tartom, hogy nem kérnek cégalapításnál, tv-s társaság alapításánál képzettséget igazoló papírt. Ugyanis szerintem, az a minimum. Ugyanis ahhoz, hogy az ember jó műsort, klippet, videófelvételt, bánom is én bármi mást jól tudjon rögzíteni, vagy szaktudásra, tapasztalatra, vagy készségre van szükség. De mivel mindenhol a papírt nézik, így elvárható lenne, hogy akinek nincs legalább valamilyen szintű papírja egyáltalán ne csinálhasson ilyen dolgot. Sőt én még azt is megcsinálnám, hogy ha valaki mondjuk alapít is mondjuk egy videós vállalkozást, és 5 éven belül nem szerez valamilyen képesítés úgy megbüntetném, hogy ne legyen kedve mégegyszer belevágni.
Mondok egy példát és érthető lesz:
Mosonmagyaróváron (kb. 35 ezer lakosú város GY-M-S megye, így mán elég pontos van immáron három "tv-s társaság". Namost az egyik nek a vezetője textiles, a másiknak operatív tiszt, a harmadiknak pedig seftelő. Semmi bajom nem lenne az egésszel, csak éppen szakmailag - s akárki akármit is mond, ezt még a néző is észreveszi - nem üti meg a megfelelő, elvárható szintet. A háztartások mindössze 7%-a nézi a 2-3 adót.
Persze mondhatná valaki, hogy irigy vagyok... egy frászt annyi munkám van így is, mint a fene... saját kis csapattal készített többkamerás felvételeket én nyiszálom..., emelett egy már említett útifilmet kéne elkészíteni, most éppen a harmadik munkahelyemről írogatok, ahol szintén videó-vágást csinálok... tehát van munka dögivel.
Tudom ez mán megint nem a topic fő sodra, de muszály volt elmondanom... bocsi

Válaszolok<-   

22184. stafford  2006-11-30 17:53:51


2003ban

Válaszolok<-   

22180. Foxx(Creative Pictures)  2006-11-30 16:16:21


De jó!
Én is a Teleschola padjait koptatom...! Link! creative

Válaszolok<-   

22174. Pákozdi Attila  2006-11-30 11:45:59


Egyetértek azzal amit Stafford írt, hogy mindenképpen szerzői jogot sért aki feltört programot használja a fene egye meg az én gépemen is van ilyen... eg... kettő....
Gondoljatok csak arra, hogy milyen az amikor a saját műved - film, videóklipp, ötlet kiszivárog, más kezébe kerül, más kap érte pénzt - vagy csak egyszerűen fizetés nélkül hozzájut. Olyan dologhoz jut ingyen hozzá - és esetleg tovább is adja, ingyen - amibe te mondjuk beleöltél több száz órát, mert mondjuk 3D animáció, rotoscope, és más időigényes munka - szépen bevilágított, beállított jelenet, kameramozgás - is van benne.
Megjegyzés: nekem nemrég volt egy esetem, amikor időhiány miatt nem tudtam elkészíteni egy több részes útifilmet és az egyik résztvevő arra gondolt majd ő az unokatesóival nekiáll és összerakják. Mondtam semmi akadálya. A teljes nyersanyagot odaatam - természetesen egy szolid térítési díj ellenében - neki egy szerződés kíséretében, melyben kikötöttem, hogy semmilyen körülmények között nem adhatja tovább azt, sem összevágott, sem feldolgozatlan formában, ugyanis bármennyire is nem szeretné, de minden jog engem illet a nyersanyag felhasználásával kapcsolatban, attól függetlenül, hogy fizetett érte. (Ugyanis én saját eszközzel időt és energiát nem kímélve önszántamból a lehetőségekhez képest nagyon jó színvonalon vettem fel a beszélgetéseket, helyszíneket, vágóképeket, talán mégiscsak eldönthetem, hogy milyen feltételekkel adom oda az anyagot.)
Erre mi történik... természetesen az anno velünk utazók valószínűleg megkapják a "vágott" anyagot. Hogy milyen lett a kész anyag arra én nagyon kíváncsi vagyok, ugyanis nem szakemberek csinálták. (Persze ettől még lehet fogyasztható, de mindenképpen vannak fenntartásaim. És ezzel most nem akartam megsérteni senkit, akinek nincs papírja, de azért a videó-vágáshoz, film, videóklipp elkészítéséhez is kell némi szakértelem, szaktudás melyhez iskolába, tanfolyamra kell járni, bármennyire is van akinek ez nem tetszik. Kevés zseni él a világban.)
Ebből az esetből tanultam és innentől kezdve senkinek, semmit nem adok. Akinek kell az fizessen érte (de annyit amennyi a reális ár, vége a baráti áraknak).
Na most vitatkozhattok velem

Válaszolok<-   

22161. Pákozdi Attila  2006-11-29 21:42:45


Én papír szerint videó-vágást tanultam a Telescholában, de mivel a suliban úgy volt kialakítva az oktatás, hogy lehetőleg a televíziós újságírással, operatőri ismeretekkel, hangtechnikával és még sok más hasznos dologgal megismerkedjünk eléggé tág tudásanyagot sikerül az ott tanulóknak megszerezni.
www.teleschola.hu
A képesítés amit kapsz OKJ - a száma szakirányonként változik.
Megj.: videó-vágás, szerkesztő-riporter és videó.operatőr oktatás folyik náluk.

Válaszolok<-   

22160. varnai  2006-11-29 18:25:54


Zoley ötletére alapozva... az oldalon tanulmányozhatnátok szabadfelhasználású progik (3d, vidó, audió szerk. progik) használatát is : ) szerintem ezzel sokat segítenétek azokon akik mindent jogszerűen szeretnének csinálni : ) (pl ÉN )

Válaszolok<-   

19649. Zoley  2006-08-16 13:28:29


tudom, hogy az jobban hangzana, de sajna úgy van, ahogy leírtam. ez az "otthon mehet dolog", meg úgy mehet, ha tisztában vagy vele, hogy illegális amit csinálsz. A demok pedig egy korlátozott szabad felhasználást engedélyez, amit a szerző ad(!), nem pedig a kedves "user" úgy gondolja, hogy ha csak otthon használom azzal semmi kárt nem teszek.
Vélemények persze vannak ezzel a gyakorlattal szemben (jómagam sem csípem a BeStApós módszereket, amikkel fiatal kölyköket "dugnak rács mögé"...+ még a nyomozati szervek + a bíróságok jogértelmezését is keményen befolyásolják és nem egy magasztos cél érdekében pl: "biztonságos informatikai társadalom megteremtése" hanem a szoftvergyártó cégek profitjának maximalizására ) de jelen helyzetben Mo-on a bírói gyakorlat elég egyértelmű és szívfájdalom nélkül kiszabja a pénzbüntit+a kártérítést + a rendőrség is örül mert javul a nyomozati statisztika, ha véletlenül talál nálad néhány nagy értékű feltört progit. Ennek használata gyakorlatilag lopásnak minősül, amivel valakinek kárt okoz a "user". Kibújó lehet a szabadfelhasználású progik, vagy ha írsz/íratsz magadnak egy ilyen progit

Válaszolok<-   

19648. Toksz  2006-08-16 13:14:42


Este: ha beleírod, vagyis ha felveszed a cég tevékenységi körébe a kiadót, a gyártót, a forgalmazót, a nyomdai termékek előállítására vonatkozó szekciót és mondjuk még millió más egyéb dolgot, akkor már benne van. nekünk például szoftver és hardver, full számtech eladő és viszonteladói részlege is van a tevékenységi körünknek, hiába nem foglalkozunk ilyenekkel, de beleírtuk. ki tudja mikor hol lesz majd jó...
sőt, elvileg még egy zenei anyag producere is lehetnék. bár ezt kerülöm amennyire csak tudom...

Válaszolok<-   

19647. Toksz  2006-08-16 13:09:47


haloi: zenére és programokra érrtettm, nem játékokra.
Zoley: amit leírtál ugyanezt már én is hallottam. ezzel ellentétben azt is, amit én leírtam. és nekem az jobban fekszik, szívesebben elfogadnám az én verziómat. ettől függetlenl ha cégszerűen dolgozol, mindenféleképpen kellenek a legális szoftverek, ezt én sem cáfolom, nem is erre értettem. de tudtommal az tényleg úgy van, hogyha otthoni felhasználásra használod, akkor mehet a menet, hisz "csak" gyakorlás, próbálgatás céljból működik a dolog. a xx csapat esetében a szoftverek már lehet máshogy működnek, hisz Ők le is vetítik többször több helyen, bár ha pénzt nem iskapnak érte, a médiában itt és ott jelen vannak (tv, net, ésatöbbi). tehát nekik például rizikósabb.
egy amcsi ügyvéd volt talán az első (de nem merem tutira állítani) aki elkezdett először foglalkozni ezekkel a netes és szoftver legalitásával foglalkozó kényes jogszabályokról, és például Ő volt talán az első aki úgy nyilatkozott, hogy azzal senki sem követ el bűntényt, ha otthon magadnak kipróbálás céljából játszadozol vele. na most már akkor felmerült bennem a kérdés, hogy akkor minek vannak a progiknak demo, vagy 30 napos próba verziójuk? bár erre is találtam már egy választ (mégha nem is megfelelő, de kibúvó lehet) hogy ezek a demok és próba verziók arra szolgálnak, hogy az ember megismerje a szoftvert mielőtt használná, és nem mielőtt megvenné.
viszont nekünk is meg kell venni ezeket a progikat, ha akarjuk ha nem. de hogy egy magánszemély megvegye, aki otthon ome videokat állítgat össze? na ez a része szerintem a kényes és a mai napig nem teljesen egyértelmű része a dolognak... de biztos itt is lehet kibúvót találni, mint abban is, hogyha egy kft-t csinálsz akkor milyen végzettségednek kell lennie, hogy cégvezetőként ügyködj...egy ács nem hiszem hogy egy filmes céget vezethet, de egy grafikus már igen. pedig az sem filmes, csak több köze van hozzá.

Válaszolok<-   

19646. Halivud Estevez, a filmestészta  2006-08-16 13:08:36


haloi: 2-kérdésre válasz: sokhelyen, okj-t ad a polifilmes képzés is.
Igaz, az teljes embert kiván. Továbbá teleschola.

Válaszolok<-   

19645. Halivud Estevez, a filmestészta  2006-08-16 13:06:52


haloi: mindenesetre amikor csináltuk a bt-t nem kértek semmit.

A videogyártás tevékenységi kör úgyemlékszem azt nem foglalja magában, ha film szerzői jogával, kvázi mint kiadó, vagy filmforgalmazó vagy ilyesmiként üzletelsz.

Válaszolok<-   

19644. Zoley  2006-08-16 12:52:44


u.u.i: ja még annyi, hogy én nem bíznám az életem holmi ügyvédek agymenéseiben, amit szétkürtölnek a médiában. Ha Lomniczi Zoltán kiáll és azt mondja, hogy pedig mától az lesz a bíróságok ítélkezési gyakorlata ez-és-ez lesz, no akkor talán...

Válaszolok<-   

19642. Zoley  2006-08-16 12:49:14


Hát nem okoskodni akarok (meg észt osztani ész nélkül), de inkább elmondom amit én gondolok (márcsak azért is mert jogászként illik segítenem az amatőrfilmeseket), hogy ne érjen senkit meglepetés a későbbiekben.

Amire te gondolsz, az a szabad felhasználás esete a Szerzői jogi tv-ben (35.§.(1)), ami szerint másolatot lehet készíteni a műről ha az nem szolgálja jövedelemszerzés célját. Ez alól azonban van kivétel (35.§.(2)) amely kizárja a szoftvereket e körből. A 59.§.(2) alapján lehet biztonsági másoltatot készíteni, de ez feltételezi, hogy jogszerűen megvetted a szoftvert.

Tehát ha otthon feltört progikkal barkácsolsz (de nem keresel vele pénzt), akkor a következőkre számíthatsz:
Btk. 329/A.§. szerzői jog vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt 2 év szab.vesz. vagy közérdekű munka, vagy pénzbünti (ez utóbbi valószínű). Ha kár meghaladja a 2 millióFt-t akkor 3 év szabvesz.
+
Polgári kártérítési per a vagyoni hátrány tekintetében (pl. a szoftver vételára, ami egy vágóproginál több százezer v. millió Ft is lehet.).
+
nem beszélve a herce-hurcáról, ami a letartóztatással, az előzetesben eltöltött idővel ("jóbarátok" szerzésére ideális), ügyvédi ksg.-el és bíróságon eltöltött idővel jár.

Ettől eltekintve ha nem tartasz attól, hogy valaki feldob akkor nyugodtan használhatjátok a progikat.

u.i.: Ha tudtok esetleg más infot akkor azt osszátok meg, köszi.

Válaszolok<-   

19637. Toksz  2006-08-16 11:59:49


pedig így van.
otthoni használatra, gyakorolni, próbálgatni, tanulni, saját magadnak elkészített filmecskéket csinálni, amiért semmilyen pénzt és egyéb juttatást nem kapsz, ELVILEG lehetséges. tudtommal pár éve még az sem volt lefixálva hogy mi törvényellenes és mi nem (szoftver ügyileg) de az elmúlt fél évben több ügyvéd, jogász már a tv-ben és egyéb hivatalos elfogadott médiákban is ezt tették közzé. ez pont olyan, mint a zene és a film. lehet otthon millió meg egy írott dvd-d, de adhatni már nem adhatod el. ezek elvileg biztonsági másolatok. de a törvény véd, és az nem jogszabályellenes hogy neked csomó írott dvd filmed van. amíg nem árusítod vagy máshogy nem kereskedsz vele, addig semmit nem sértettél meg.

Válaszolok<-   

19635. Toksz  2006-08-16 11:25:58


namost ez úgy működik, hogyha zenész vagy, akkor is kell lennie valamilyen papírnak a kezedben. ha te egy zenei produkciót pénzért árusítasz (koncert fellépés, dj-skedés, mc, stb) akkor elvileg lenni kell egy papírosnak erről. szerintem a magyar zenészek 99.5%-ának ilyen nincs. nem is nagyon kérik tudtommal. de mivel pénzért adod a zenélést, ezért szükséges. ez biztos így van, sok zenésszel dolgozom, és ezt sokasn is tudják hogy szükséges, de még eddig senki nem mondta volna hogy neki van. különban he elmész egy kis klubba 40 részeg ember előtt dj-skedni, nem hinném hogy bárki is kérné tőled...sőt, a nagy fesztiválokon sem szokták, mert ez nem a koncert/rendezvényszervezők dolga, hanem valaki másé hogy igazoltassa.
ugyanez van a filmezéssel is. nem attól függ hogy filmre vagy videóra dolgozol. ez pont olyan mint a szoftverek használata. nyugodtan, bárki legálisan használhat feltölrt, meg nem vásárolt teljes programokat addig, amíg ezzel a programmal elkészített munkáért pénzt nem kér. ha nem kérsz érte pénzt, akkor nyugodtan használhatod bármikor bárhogy. ha már pénzért csinálsz bármit is, akkor az a hobbi szintből átmegy egy más kategóriába. mivel te mánit kapsz az elvégzett munkáért, akkor meg is kell vásárolnod a progit.
nekem multimédia-fejlesztő végzettségem van, és szükséges volt hogy a kft-nket megcsinálhassuk. ha akartam ha nem, ez szükséges hozzá. de lehetne grafikai végzettségem is, vagy operatőri, vagy rendezői, vagy videótechnikai is...a lényeg, hogy közel kell állni a tevékenyésgnek a szakmához amit űzöl, vagy legalább egy részét folyamatsan végezned kell hogy a cég maradhasson legálisan és hivatalosan.

Válaszolok<-   

19633. Daru (Feelingflash)  2006-08-16 10:41:33


Vannak DJ-k, akik nem csak mixeket, meg remixeket készitenek, hanem tényleg szereznek zenéket is. Ök modhatják, hogy a zenéim. De az igaz, hogy egy remixre ne modja, hogy az ö zenéje. Max azt, hogy ö készitette.
Amúgy persze hogy lehetsz DJ papir nélkül is. Meg filmes is. A lehetöség adott.
Én a hivatalos utat irtam le.

Válaszolok<-   

19632. ALTO Albi  2006-08-16 10:26:50


Azt bírom a DJ-kben, hogy sokszor ki találják ejteni a szájukon, hogy "zenélek", meg "a zenéim".... Ilyenkor mindig elgondolkodom... A mi példánkra vetítve: ha fognám a Keresztapa, a Jurassic park és az E.T. jeleneteit, egymás után vágnék belőlük pár jelenetet, rádobnék néhány filtert, kicserélném az audio sávokat, majd levetíteném, akkor arra azt mondhatnám: "filmet csináltam", meg "az én filmem"?

Válaszolok<-   

19631. Halivud Estevez, a filmestészta  2006-08-16 10:26:16


Régebben volt olyan, hogy zenésznek működési engedély.
Még a cocializmusban.

Válaszolok<-   

<< Frissebb Régebbi >>