hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Fatum

Értékelj!Bejelentette: Tschoby

Fatum
Készítette:  r.: Metka Zsanett, Krista Tamás op.: Polgár Csaba v.: Krista Tamás

Tartalom: A nő 3x... Talán így lehet legegyszerűbben összefoglalni.

Műfaj: Kísérleti film | Hossz: 11 | Pontátlag: 6.00 | Ennyi értékelésből: 6


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


11078. Drahmathon értékelése : 5 pont


A megvalósítás teljesen jó, tulajdonképpen nincs az egésszel semmi gond, csupán a történet sántít jelentősen, ahogyan néhányan már korábban leírták. Bár személy szerint nekem nem állt össze a kép. Valahogy úgy érzem, mintha 3 külön dimenzióban lenne a hölgyemény ahol 3 külön életet él, de a közös pont nincs meg sehol, ami egybe tenné. Persze lehetne más vonalvezetést is mondani, de nekem sehogy nem akar összeállni a kép, mintha hiányozna belőle ez-az, így pedig amolyan se eleje se vége érzetet keltett bennem, pedig a kivitelezés és a főszereplő hölgyemény alakítása meglepően jóra sikeredett.
De valahogy ötlettelennek érzem így az egészet, amibe sok mindent bele lehet magyarázni, az viszont nem feltétlenül jó. Legközelebb engedjétek jobban szabadjára a fantáziátokat a történetnél, és legyen kerekebb, egészebb, de persze ne legyen szájbarágós.
   Hozzáfűzés
11073. Estevez atya értékelése : 5 pont


A téma, a sors megfogott, még ha közhely is.
De eléggé el lett húzva. Megvalósításban semmi extra, rendben volt, figyeltetek a részletekre, de tényleg hétköznapi, színpadias, ötlet nélküli. Igazából kiszámítható volt a film, kivéve a végét. Nem megy el a buliba, nem megy át a megalázásokon és így. . . inkább marad magányos? Vagy mi? Vagy hogy?
   Hozzáfűzés
11060. Jonny134 értékelése : 5 pont


Ossy fogalmazta meg legjobban a gondolatomat:
Valami mélyebbre szántó gondolat hiányzik az egészből, mert alapjában véve artfilmes hangulatú, de végkifejlet nélküli a film. Miért a depresszió, miért mindenki csak küzd és nem kap semmit? A -diszkós picsa- karakter negatív végkifejlete teljesen indokolatlan volt, míg a többibe még be is lehetne magyarázni a negatív valamit, bár okait nem lehetett tudni. Túl egy karikacsapású túl egyszerű lett az egész film, sajnos.

Nekem ez jutott róla eszembe:
http://nemkutya. com/2011/04/miert-sirnak-a-nok/
   Hozzáfűzés


1 
11061. Levier hozzáfűzése


Vagy lehet, nem vagyunk nők. . és mi nem értjük, most mutattam meg két barátnőmnek ők teljesen élvezték és értették. . De szerintem gondolat nagyon is volt benne.


1 


11059. Levier értékelése : 10 pont


Azért adok 10-est, eltérve minden technikai malőrtől, ami igazából fel sem tűnt, meg nem is érdekel. . . Nagyon jó a téma, és örülök, hogy női rendezők és forgatókönyv írók is kezdenek többen megmutatkozni.

Nagy pozitívum, hogy a filmben a nő nem egy megfigyelés tárgya. . és nem én vagyok a megfigyelője. . ( nem látom melltartóban, bugyiban). . és ettől teljesen el tudok vonatkoztatni attól, hogy férfi vagyok.

Hány élete van a nőnek ? Rácz Zsuzsa

A családanya figura itt kilógott, és beleszaladtatok egy klisébe. Nem kell gyerek, ha nincs és nem is kell róla beszélni, ott elég lett volna, hogy házaspár és kész. Mert, ha behozzátok az anya típust, vagy a nő anyai oldalát, akkor azt is szükségszerűen látni szeretné a néző.
Nagyon finom eszközökkel dolgozik a film, a 3 történet szál szinte egybeolvad és nem 3 különböző történetet nézek, hanem egyet.

De, hogy mindenről szó legyen és persze tudom, hogy Minden férfi egy disznó. . de csinálhattok olyat is ahol legalább egy percig jól érzi magát a lány valakivel. Vagy nem a tönkrement dolgot akarom látni. . hanem a tönkremenés folyamatát. Ez az egy negatívum a filmben. Nagyon közel megkapok egy nőt és nézem és sajnálnom kell? De hát nem tudom, hogy miért ilyen a férje. . nem tudom hogy mit tett, vagy akár azt, hogy ő csak szenved és kész. . nem tud gyökereket verni a dramaturgiában. . . viszont a magyar társadalomban szerintem teljes mértékben sikerül neki és ott van. :-)


A következő filmetekben szeretném látni, hogy ezek a női típusok, hogyan mozognak nem a saját kis üres szobájuk, hanem más helyeken. De díjazom, hogy egy helyszín kell a karakter őszinte pillanataihoz.

Hát ennyi. . összegzésképpen : Nagyon jó film. . legyen 2 szer ilyen jó a következő és bővíteni a kifejezés eszköztárát. Hajrá !


Színészileg, ha (szorgalmazom) Lesz halivud Díj legjobb színésznő 2011 kategóriában akkor én Pál Alexandrára fogok szavazni. . az tuti !
   Hozzáfűzés
11055. OSSYNI értékelése : 6 pont


Az elején a fókusz, nagyon mászkál, látszik, hogy manuál, de nem találja a biztos pontot. Bizonyára nem volt monitorozva, ez rettentően zavaró. . .
Valami zongorás ujjgyakorlatnak megfelelő filmet kaptunk, kicsit unaloműzés, kicsit gyakorlásnak. Történet vonalban valami nagyon hiányzik még belőle. Így egy félig elmesélt vicc, vagy mese.
Sótlan, íztelen. Valami mélyebbre szántó gondolat hiányzik az egészből, mert alapjában véve artfilmes hangulatú, de végkifejlet nélküli a film.
Miért a depresszió, miért mindenki csak küzd és nem kap semmit? A -diszkós picsa- karakter negatív végkifejlete teljesen indokolatlan volt, míg a többibe még be is lehetne magyarázni a negatív valamit, bár okait nem lehetett tudni. Túl egy karikacsapású túl egyszerű lett az egész film, sajnos.
A nő elképesztően jó színész ehhez kétség sem fér, külön kiemelném, gratulálok. Hanggal is meg voltam elégedve.
A -diszkós picsa- első felvezetésénél nagyon hiányoltam egy szemből kamerázást is.
Sajnos nem okozott maradandó élményt a film, pedig alapjában véve nem rossz.
   Hozzáfűzés
11048. Sony értékelése : 5 pont


Hát. . . . nem rossz, de túl jónak sem mondanám. . . . POZITíVUMOK: egyszerű, közéleti sztori, nem valami akciófilm, horror stb. . . . . . . sokat mozog a kamera. . . . . vágói munka nagyon jó. . . . a hang, zene összeillesztése, snittek közötti vágása jó. . . . nagyon jó az egyszerű helyszínválasztás. . . . egészen jó színészi játék. . . a stáblista egyszerűsége. . . . . NEGATíVUMOK: az elején szinte végig elmászott az élesség, használjatok manuális fókuszt, vagy vegyetek fel több rövidebb snittet. . . a színvilág (nekem) túl egyszerű, néhol túl világos volt a kép. . . . túl sok a közeli, kevés a totál (értem hogy miért, de akkor is). . . . sokszor levágtátok a szereplők fejét. . . . vannak benne a történés nélküli unalmas részek. . . . amikor a csaj magát nézegeti a tükörben, le-föl rángat a kamera. . . . itt sokkal több kameraállással kellett volna dolgozni. . . . EZ persze szubjektív vélemény, több vélemény többet ér. . . . nálam ez egy 5-öst ér. . . . nem rossz. . . . . . . . sok sikert a további munkáitokhoz. . . .
   Hozzáfűzés


1 
11049. Tschoby hozzáfűzése


Először is köszi az értékelést
Másodszor, amikben helyesbítenék:
A focus pont azért mászott el ennyit, mert 550D-vel forgattuk, természetesen manuális focusszal és mininimális a mélységélesség. Persze, engem is zavar, de nem tudtam pontosabban lekövetni a mozgást.
A színvilág direkt nem lett elvíve, pont azok miatt, amit te is írtál, h egyszerű, hétköznapi történet.
Tükrös. Mint máshol is, koncepció volt, h egy snitt legyen. Nem lehet végig a fejét mutatni. És a kamera zaklatottsága alátámasztja a szereplő lelki válságát.
De mint mondtad, ezek is szubjektív dolgok. . .


1 
1