hirdetés

hirdetés
Bejelentkezés..

Legutóbb nézted


Kapcsolat az ördöggel
Figyelem, új kérés-szabály!
Értékeléskor mindig indokolj is. Értékeléskor vedd figyelembe, hogy amatőrfilmről van szó, tehát ne a nagy filmekhez mérd. Azonban ne tűrj semmiféle igénytelenséget. Egyéb etikett, ajánlás: kattints

Téli nap


Értékelj!Bejelentette: Tschoby

Téli nap
Készítette:  r.: Bolf Ákos, op.: Polgár Csaba, v.: Gotthárdi Balázs Werk Akadémia

Tartalom: Werk Akadémi 2010, Bolf Ákos vizsgafilmje "Boldog, fiatal házaspárnál elromlik a mosdóban a csap. Jelentéktelennek tűnő esemény, férj dolgozni megy, a feleség pedig kihívja a szerelőt. A szerelő lehet, hogy más, mint aminek látszik?"

Műfaj: Thriller | Hossz: 20 | Pontátlag: 6.00 | Ennyi értékelésből: 10


Letöltöm vagy megnézem, azután majd jövök és jól megírom.

Ha rossz a link: (nem található a film)
jelentsd itt a Szerkesztőségnek

<<Vissza a listához


Értékelésed

Értékeléskor mindig indokolj is, legalább röviden néhány szóban értékelj. Használhatod az értékelés generátort is. (Lásd lentebb.)
Ha bejelentkezel, te is értékelheted a filmet!


Korábbi értékelések

1 


11217. Szten értékelése : 5 pont


Üdv. A tartalom leírás alapján bizony nagy várakozással indultam neki a filmnek, ám később sajnos csalódnom kellett. 20 percből 19 percen át gyakorlatilag semmi sem történik. Vontatott, kevés vágás na meg a zene hiánya. Csak a kíváncsiság tartott ébren, hogy vajon mi fog a végére kisülni a történetből. (már bánom, hogy nem tekertem az utolsó percekhez)Személy szerint úgy gondolom, hogy túl rövid ez a 20 perc ahhoz, hogy ilyen hosszú felvezetést kapjon. Pár percben el lehetett volna intézni azt ami itt 18 percig tartott. Mindemellett a színészi munka nagyon rendben volt(na persze hivatásos színészekkel ez elvárt dolog és ezért nem is hasonlítom más, az oldalon látható filmek színészi alakításaihoz), kép, hang és kameramozgás szintén megállta a helyét. Sajnos én is bajba kerültem a pontozással, de végül is talán az 5 pont lenne a legkorrektebb, ha a pocsék forgatókönyvet szembe állítom a többnyire jól kivitelezett technikai megvalósítással. (megjegyzem semmi gyakorlatom a szakmában ez mindössze egy szubjektív vélemény, amit eddigi filmnézési tapasztalataim alapján össze bírtam szedni)
   Hozzáfűzés


1 
11269. Crystalheart hozzáfűzése


Azért én a hosszú állóképet kerülöm, ha lehet. Na az, ami igazán magyar feelinget ad neki. Tarr Béla rulzz. (Azért az milyen, hogy az SZFE felvételi tesztben kétszer is szerepelt Tarr Béla. . . )


11268. Balage hozzáfűzése


Végeredményben nem a slider ellen vagyok, csak az ellen, hogy attól, hogy van, még nem kell megállás nélkül tologatni.
A többi dologról meg sztem nem lehet általánosságban beszélni, mármint a felvételekről, mert minden szituáció függő lehet. Ha minden technika a rendelkezésemre állna egy jelenet felvételéhez, akkor minden értelmesnek tűnő módon felvenném (álló, tologató, mozgó, közeli, távoli), és vágás során úgyis látható, mi az ami marad, és mi az, ami kuka, vagy mit hova-hogyan. Mondjuk egy párbeszéd vágási ritmusát is nagyban befolyásolja, hogy miről beszélnek. Hosszú monológot, ami tényleg üt, sztem elég egy jó közelivel, reagálandó (vagy a story szempontjából utalás, akármi) részeknél pedig a többi szereplő reakcióit mutatva abszolválni, de alapból általában (ha van rá idő és energia) 4 szögből pl. én minimum felveszem. Mondjuk általában az időnél elbukik a dolog. . Nehéz ügy, és sosincs tökéletes megoldás semmire


11267. Crystalheart hozzáfűzése


Persze, el lehet szúrni az időzítést és a kameramozgatás típusát is, szó se róla. Én azt az elvet követem, hogy kb. azt használom, amit egy külső szemlélő a szemével láthatna. Azért is utálom a handycamet, mert nincs ember, aki kipöcköli a szemgolyóját, és természetellenes lesz a kép. Jól mondod, ha valakinek az arca a lényeg, azon belül a tekintete, akkor bele kell mászni egy lassú belső vágással (zoom vagy kocsi). Ha van egy hosszabb monológ a párbeszédben, pl. valaki mesél valamit, akkor érdemes mozgalmasabbá tenni pl. a partner bevágásával, és itt is lehet lassan zoomolni, de távolabbról, mintha a figyelmünk egyre inkább a mesélőt követné. A slide-ot szokták párbeszéd közben is alkalmazni, de mondjuk statikus képpel felváltva, a beszédpartner hangulatától függően. Ha több szereplőt oldalról kell mutatni, vagy egy eseményt, ahhoz is jó a slide. És persze sorolhatnám, ez lényegében ott helyben dől el, hogy melyik a legjobb választás, még ha lehet is tervezni.


11264. Balage hozzáfűzése


Arra gondoltam, hogy nem mindegy mikor alkamazzák a tologatást, és hogyan. És a legfőképp a hangsúly a mikor-on van. Pl. bambán bámul maga elé a szereplő, mert kínja van, akkor nem tologatni kell, hanem belemászni az arcába. Hozzáteszem, szerintem.
És ha megnézel egy átlagos hálivúdi filmet, akkor észrevehető, hogy a profi operatőrök nagyon is csínján bánnak ezzel, ez inkább marad a sorozatoknak. TV-ben perfect. Hozzáteszem ismételten, hogy szerintem.
Amúgy lehet csak a glidecam van rám rossz hatással, de semmi pénzért nem cserélném taligára


11262. Crystalheart hozzáfűzése


Nem a slidertől lesz magyar filmes hatása, nézz meg egy átlag hollywoodi filmet, ott aztán sok slide-ot, rollt, slow zoomot meg miegyebet láthatsz (Bár újabban nagyon divat lett az idegbeteg handycam, amit meg én utálok. ) Inkább a végéssal van gond. Indokolatlanul hosszúak és semmitmondóak a snittek. Hosszú snitt lasú kameramozgással legföljebb ott célszerű, ahol történik is valami, pl. beszél a szereplő.


11260. Balage hozzáfűzése


Nem értékelném külön, mert nem néztem végig. Ami nagyon-nagyon zavaró, az az állandó kameratologatás, számomra. Vacak magyarfilmes hatást eredményez, és ezzel most nem jelen filmet minősíteném. Csak úgy általában.


1 


11138. Berinde Ervin értékelése : 2 pont


Hát remélem élveztétek a forgatást mert legalább akkor ti jól mulattatok. Nem bírtam végig nézni egész pontosan a felénél kikapcsoltam.
Megmondom őszintén üresnek éreztem ami azért volt számomra elég nagy csalódás ugyanis az alap történetből úgy gondolom hogy egy remek kis filmet lehetett volna alkotni.
A thrillernek halovány szellőjét sem éreztem.
Az operatőri munka nem volt rossz és annyira még a színészek sem voltak rosszak pláne ezért is bosszant hogy nem lett belőle egy nézhető alkotás.
REMÉLEM HA LESZ KÖVETKEZŐ FILMETEK AKKOR AZ NÉZHETŐBBÉ SIKEREDIK.
   Hozzáfűzés


1 
11150. Crystalheart hozzáfűzése


Nos, a félrekategorizálás egy dolog, de én nem azt nézem, mikor egy filmet értékelek, hanem magát a filmet. De hát mindenki másképp csinálja.


11149. Berinde Ervin hozzáfűzése


Eszem ágába sincs vitát szítani, távol álljon tőlem.
Kifejteném egy esetleg két mondatban hogy miért adtam 2 pontot, ami igazából nem annyira bonyolult mint hogy azt írtad rá hogy THRILLER.
Bizony ugyanis azt neked is elkel ismerned hogy ez igen messze van a thrillertől.
A sértődésed valamilyen szinten jogos.
Én sem örülnék annak hogy ha le pontoznák a művemet, viszont azt inkorrektnek érzem ha újjal mutogatsz más alkotásra mind össze azért mert kaptál egy, két rossz értékelést.
A kritikáról én személy szerint azt gondolom hogy nem szabad kudarcnak meg élni inkább azt kéne meg nézni hogy mit rontottam el és hogy min kéne változtatnom a jövőben.
AZ ÉRTÉKELÉSEMBEN LÉVŐ UTOLSÓ MONDATOT MEG AZTÁN VÉGKÉPP FENT TARTOM ÉS INKÁBB AZT VEDD ALAPUL !
WEAR HEAD UP THE CRITICISM ! ALL THE BEST !11147. Tschoby hozzáfűzése


Something like that! Thanks!


11146. Crystalheart hozzáfűzése


Ami azt illeti, vagy a pontok mellett kellnee lennie szöveges magyarázatnak, mint azt mondtam korábban (Pl. kiváló, jó, stb. ), és/vagy több pontszámot kellene adni, teszemazt forgatókönyv-színészek-képi világ. Mert ez így csalóka. Ha azt mondom, hogy 2 pont a forgatókönyvnek, a színészek meg a képi világ még lehet 7-8-as, ez átlagban kiadna egy 5-6-ot.


11145. Tschoby hozzáfűzése


Köszi, de ha nem haragszol, a 2 pontot az egész stáb nevében sértőnek érzem. . . Megértem, hogy nem tetszett, és hogy mi a problémád vele, de azért összességében szerintem(főleg az oldalon fellelhető megannyi észveszejtően gagyi munka mellet, amik kapnak sokkal több pontotkat)többet ér, mint 2. De végülis jogodban áll ennyit adni, csak azért úgfy gondolom, túlzás. Nem gondolom, hogy nézhetetlen, az egy másik kategória. . . Csak ennyit szerettem volna mondani.


1 


11110. Estevez atya értékelése : 3 pont


Szín tiszta időrablás. Értelmetlen, tartalom nélküli üresjáratos jelenetek, részek. Maximum 10 perc elég lett volna, HA kicsivel több infó, rejtvény, csavar, tartalom kerül bele.

Lehet, hogy fényképezés technikailag orgazmus, és nagyon szépen van rendezve, de a néző, az én szempontomból teljesen időrablás. És ez az igazi bűn.

Ok, vizsgafilm, de láttunk már jobbat is.
   Hozzáfűzés


1 
11120. Crystalheart hozzáfűzése


Én konkrétan beleugráltam a második felében, mert annyira untam.


11119. Tschoby hozzáfűzése


Ja, nem gond, csak meglepett, meg azt még senki nem mondta, hogy végigszenvedte De amúgy ok, nem mondtam, hogy szemen szedett hazugság. Csak valóban kicsit erős volt


11114. Estevez atya hozzáfűzése


Elnézést, a 3 pont talán erős, 5-öt megérhet a színészi és képi teljesítményért. De miután végigszenvedtem a 20 percet és nem kaptam semmit, elég morcos voltam.


11112. Tschoby hozzáfűzése


Wow


1 


11103. RedMonkeyKran értékelése : 9 pont


Azért ez a sok ötös egy kicsit túlzás - szerintem -. Ugye, az itt látható filmekhez kell mérni a dolgokat. Nos, ebben az esetben ez a film bőven kilenc. Aki már próbálkozott csak hasonló nehézségű képeket készíteni az tudja, hogy hasonló svenkeket milyen nehéz megcsinálni - a fokusz puller-ről nem is beszélek. Ilyen mélységélességgel tartani a képet. . . nem kis munkát és hozzáértést feltételez.
A hang is szép munka volt - gratula! -
A történet megítélése a leg szubjektívebb dolog. Tetszik vegy nem tetszik.
   Hozzáfűzés


1 
11108. Crystalheart hozzáfűzése


Ami azt illeti, rossz technikával még lehet jó filmet csinálni. Nézünk ugye több évtizedes, mára már bármikor felülmúlható képminőségű mestermunkákat. Vagy hogy ne menjünk messze, a Kabos gyula filmeken még mai napig jól szórakozom, pedig a maga korában sem volt szép a képe.

De lehet akármilyen fullos a technika, ha a forgatókönyvvel elszúrják. (A régi Tront pl. nem tudtam végignézni, mert elaludtam, pedig a maga korában hightech-el vették föl. )

Innentől nekem első a sztori. Mondjuk mindamellett forgatókönyv miatt max. 2-3 pontot szoktam levonni.


11106. Levier hozzáfűzése


Mindenki saját szempontból értékel. Engem a történet és a dramaturgia jobban érdekel, mint az, hogy lett megcsinálva a technikai rész.


11105. RCS hozzáfűzése


Sok ötös értékelés? Két ötös van összesen. A többi mind 7-9.


11104. Tschoby hozzáfűzése


Szívemből szóltál. Csak én nem akartam ezt leírni, mert nagyképűségnek tűnt volna. Köszi!


1 


11090. Levier értékelése : 5 pont


Egyet kell értenem az alábbi állításokkal. Mind a színészi játék, operatőri munka és egyéb jól megvolt csinálva. A problémát én úgy fogalmaznám meg, hogy a filmben olyan jelenetek halmozódtak egymásra, melyek nem vitték előre a történetet. Nem adtak hozzá a film műfajiságához semmit. Fölöslegesen lógtak a levegőbe, és nem játszották ki a film végi megoldást. Többet kell vágni. Akármilyen jó a felvett anyag nem szabad beleszeretni, mert a nézőnek nem fog hiányozni az, amit nem látott.
   Hozzáfűzés


1 
11095. Crystalheart hozzáfűzése


Oh, megtisztelőm bár akkora tapasztalt pro én sem vagyok, csak kénytelen voltam megtanulni ezt is, mikor a szépírást gyakoroltam. Ha ráveszem magam, hogy elindítsam a filmes/irodalmi blogom, amikor végre készen lesznek az utolsónak gondolt simítások az első kisfilmemen, akkor onnan azt vesztek majd át, amit akartok. Majd szólok, ha a forgatókönyv vagy a dráma kerül terítékre, az elején tervezem.


11093. Estevez atya hozzáfűzése


Crystal: esetleg írhatnál nekünk egy tömör ismertetőt cikk formájában. Volna kedved? Hátha okulnánk belőle.


11092. Crystalheart hozzáfűzése


Igen, ezt drámaelméletben úgy hívják, hogy stagnálás. Olyan, mintha a legtöbb amatőr forgatókönyvíró nem volna tisztában a drámaírás szabályaival.


11091. Levier hozzáfűzése


Ja mindenképpen dicséretes a szereplő gárda, lesz ebből még szerintem sok oscar szobrocskás alkotás Tényleg Hajrá !


1 


11079. Drahmathon értékelése : 5 pont


Újabb szép megvalósítás, jó alakításokkal, aztán ennyi. Bár lehet, hogy manapság már nincs is szükség a történetre, az ötletességre. Pedig az alap történet mégha némileg sablonos is, bőven sok mindent rejt magában, ami sajnos kiaknázatlan maradt. Vannak gyönyörű kameramozgások, szép beállítások, a hangok is rendben vannak, a zenét viszont hiányolom. Éppen emiatt sincs igazán magával ragadó hangulata, nem nagyon van atmoszférája. De köztudott, hogy minden film alapja a zene és a hanghatások. Utóbbi megvan.
Persze, látva, hogy vizsgafilm, már sejtettem, hogy sok újszerűség nem lesz a történetben, a sablon befejezés pedig egyáltalán nem dobta meg a filmet. Legalábbis számomra. Viszont remélem, legközelebb már nem vizsgafilmetek lesz, hanem egy korrekt történettel rendelkező, ötletes alkotás. Bár ez mostanság nem túl gyakori.
   Hozzáfűzés


1 
11083. Crystalheart hozzáfűzése


Igen, sajnos én is azt látom, hogy szinte nem is készülnek jó sztorijú amatór filmek. Igaz, itthon rendes filmek közül is alig van némelyiknek jó története. Nem vagyok egy hatalmas anime fan, de évente egy tucat japán rajzfilm kisujjból körözi le ilyen tekintetben a hazai legjobbakat.

(Ezittareklámhelye: Épp egy olyan filmkészítő műhely indulótőkéjére pályázok egy Facebookos pályázaton, amit egy irodalmi és művészeti műhely - Karcolat - toldásaként hoznánk létre, elkerülendő a rossz forgatókönyveket. ] Minden szavazatot szívesen fogadok.

http://apps. facebook. com/v​aloravalto/?otlet=182
)


1 


11063. Crystalheart értékelése : 7 pont


Hmm. A film vezetését illetően, túl sok a semmitmondó pillanat. Türelmetlenül toporog az ember, hogy na, történjen már valami. Lassan indul be, nagyon lassan, a film első kétharmadát pár percben lehetne optimálisan elintézni, vagy mással kellene még kitölteni az űrt. Kevés az ötlet. Amikor meg a srác munkahelyén a háttérben elkezdenek szerelőről meg sorozatgyilkosról beszélni, akkor kissé Barátokközt-utánérzésem támad, ott vannak ilyen kommersz dolgok. A vége meg. . . Bhah. Tehát mint látszik, ez mind forgatókönyvi probléma.

Nem tetszett, hogy nincs zene. Szerintem kellett volna, de ti tudjátok, miért nem tettetek bele. Zene nélkül csak erősödik a szokványos átlag magyar félművészfilm feeling. A helyszíni hangfelvételhez képest nem rossz a hangminőség, bár engem mindig zavar kissé az ilyen doboz hangulat.

Viszont a szereplők jók, sokat tesz hozzá, hogy hivatásos színészek játsszák. Bár Vári-Kovács Péter kicsit amerikai módiban beszél, azaz nem elég zöngésen, Hámori Gabriella pedig egy hangyányit színháziasan. Az operatőri munka tetszett, pluszpont. (Jól látom, hogy fényképezővel vettétek? A nagyobb és kontrasztosabb bemozdulásokkor néhol van egy kis késleltetés, vagy szellemkép, ezt a fényképezős videókon szoktam látni. )

Megvalósítás 9 pont, forgatókönyv 5, úgyhogy átlag 7.
   Hozzáfűzés


1 
11070. Crystalheart hozzáfűzése


Indavideo túl van (volt?) terhelve ma. Hajnalban a legbiztosabb. Gáz a szerverparkjuk. o. O


11069. OSSYNI hozzáfűzése


nekem meg nem indul a videó


1 


11056. Tompa Ádám értékelése : 8 pont


Mondom az Uramnak Tschoby. . . Tschoby, ez jól sikerült.
(Remélem nem veszed tiszteletlenségnek. )
Szép, ízléses, nagyon letisztult. Jó.
   Hozzáfűzés


1 
11062. Tschoby hozzáfűzése


Miért venném? Köszönjük, örülünk, ha tetszett


1 


11051. kvikveg értékelése : 9 pont


nagyon fasza film lett kameramozgások nem is home videó jellegűek, a színészek se, mintha egy magyar filmet néznék a tvbe. a női szereplőnek meg olyan szinkronhangja van nagyon jó kivitelezés, bejött az egész. ennél már csak mégjobb lehet.
   Hozzáfűzés


1 
11111. Estevez atya hozzáfűzése


mintha egy magyar filmet néznék a tvbe
Pontosan olyan. Negatív értelemben.


11053. Tschoby hozzáfűzése


Ja, nem nyílik meg a link. Mindegy, Hámori Gabi szinkronszerepeinek a listája.


11052. Tschoby hozzáfűzése


Hát, főbe is lőném magam, ha a homevideo-jellegnek csak a közelében is járna Akkor nem hinném, hogy sok közünk lenne a filmezéshez.
Meg Hámori Gabi is megköszönheti, h nem szerepel egy homevideoban
Amúgy nem véletlen, h szinkronhangja van, mivel nem egy szinkron szerepe is van. (http://iszdb. hu/?szemely=3773&lap=magyarhang)

De köszi amúgy, örülök, hogy tetszett! Igyekszünk!


1 


11042. viktor értékelése : 7 pont


Technikailag szinte tökéletes, pár kisebb hibától eltekintve. Gondolom nem véletlenül nem tettetek bele zenét, azonban a mikrofon túlzott érzékenysége néhol zavarja a fület. A történet pedig olyan mintha, muszájból íródott volna, a film drámaiságát próbáltátok növelni a lassúsággal, azonban ez néhol felesleges másodperceket eredményezett, ami unalmassá tette a filmet. A befejezés pedig nagyon sablon volt, ami szintén kis csalódottsággal töltött el, mert ha kicsit jobb lett volna a történet, nagyot alkothattatok, volna. Persze ez még így is több, mint jó! Csak így tovább!
   Hozzáfűzés


1